Site icon Turizm Günlüğü

Bayram tatili 9 gün

Bayram tatili 9 gün

Bayram tatili 9 gün

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe’de toplandı. Türkiye gündemi ile ilgili önemli gelişmelerin konuşulduğu toplantı 4 saat sürdü. Erdoğan toplantı sonrası yaptığı konuşmada “Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak” dedi.

Üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ilk kez toplanan yeni kabine toplantısı sona erdi. Dün 15:10’da başlayan ve Beştepe’de gerçekleşen toplantı 4 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı sonrası yaptığı açıklamadan satırbaşları:

Muhalefetin hatalarından ders alarak özellikle vatanımızın bekası, milletimizin istikbaline dair konularda artık daha hassas davranmasını, daha Türkiye eksenli yaklaşım benimsemelerini ümit ediyoruz.

Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıyla, ailenin sapkın akımlara karşı korunmasına karşı her adımı atacağız. Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis’e sunacağız.

Akkuyu Santrali ile yeni boyuta evrilen enerji hamlelerimizi devam ettireceğiz.

Adalet hizmetlerinin etkin ve kaliteli şekilde sağlanmasına yönelik reformları artıracağız.

Terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleyi yürüteceğiz. Savunma sanayi atılımlarımıza yenilerini ekleyeceğiz.

Katma değeri yüksek inovatif yelpazeyi güçlendireceğiz. İhracatımızı yukarılara taşıyacağız. Turizmde potansiyelimizi üst düzeyde harekete geçireceğiz.

Gençlerimizi eğitim ve iş hayatına kadar destekleyeceğiz.

İklim değişikliğiyle mücadelede kararlı çalışmalar yürüteceğiz.

650 bin deprem konutu yaparak, depremzedelerimizi yeni yuvalarıyla buluşturacağız. Yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz ermeden ekonomiyi güçlendireceğiz. Fahiş fiyat sorununu milletimizin gündeminden çıkarmakta kararlıyız.

Üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçecektir.

Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah bayram öncesi ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor.

Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.

Exit mobile version