Last Updated on 23 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü
Etki Çemberleri Vakfı, UNDP’nin GEF Küçük Destek Programı (SGP) ve Turquoise Coast Environment Fund Türkiye (TCEF) tarafından desteklenen, The Purest Solutions’un da katkı sağladığı “Plastiksiz Gökçeada ve Gökçeada’nın Çevresel Sürdürülebilirliğini Sağlamak” projelerini, 17 Haziran’da Gökçeada’da düzenlenen Plastiksiz Festival ile kamuoyuna sundu.
Etki Çemberleri Vakfı, değişim teorisi ve çoklu disiplinli çalışma ortamları ile çevresel ve ekonomik sorunları çözüme kavuşturuyor. UNDP ve TCEF destekli Plastiksiz Gökçeada Projesi ve Gökçeada’nın korunmasını destekleyen atölyelerle sürdürülebilir ekonomik yetkinlik kazandıran projeler düzenliyor.
Plastiksiz Gökçeada Hedefi: Etki Çemberleri Vakfı ve The Purest Solutions İşbirliği
Plastiksiz Festival’de döngüsel ekonomiye geçiş ve plastik kirliliğinin sona erdirilmesi konuları üzerinde duruldu. Etki Çemberleri Vakfı, değişimi oluştururken sosyal yatırımlar ve çevresel model süreçlerini birleştiriyor.
Döngüsel Ekonomi ve Plastiksiz Bir Gelecek İçin Gökçeada Festivali
Plastiksiz Gökçeada Projesi Lideri ve Etki Çemberleri Vakfı Kurucusu Aylin Gezgüç, tek kullanımlık plastik kirliliğinin ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekerek, plastiksiz dönüşüm ve adanın biyoçeşitliliğinin korunması adına projeyi başlattıklarını belirtti. Bu kapsamda kafe, restoran ve otellerle çalışarak sürdürülebilir bir çözüm sağlamayı hedefliyorlar.
UNDP ve TCEF Destekli ‘Plastiksiz Gökçeada’ Projesi Hayata Geçti
Plastik kullanımının sona ermesi adına yerel yönetimlere ve politika yapıcılara önemli görevler düştüğünü belirten Gezgüç, herkesi bu değişime katılmaya davet ediyor.
“Plastiksiz Bir Gelecek İçin Adım Adım Gökçeada”
The Purest Solutions, ürünlerinde doğaya saygılı ve hayvanlar üzerinde test edilmeyen, hayvansal içerik ve zararlı kimyasallar içermeyen bir marka olarak projeye destek sağlıyor. Gezgüç, bu girişimin Türkiye’den iki genç iş insanı tarafından uluslararası ölçeğe taşındığını ve projede yer almasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Etki Çemberleri Vakfı Hakkında:
Etki Çemberleri Vakfı, Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)ları destekleyen iş birliği modelleri geliştirmek, sosyal girişimcilik ruhunu yaygınlaştırmak ve herkesi liderliğe davet etmek için kuruldu. Vakıf, etki odaklı iş birlikleri kurarak, bir çember etrafında herkesin biricik katkısına alan açıyor. Sosyal ve biyolojik çeşitliliği anlamak ve korumak için çalışıyor. Vakıf, meseleler etrafında bir araya gelen çemberlerden oluşuyor, bu çemberler kimseyi çemberin dışında bırakmamak felsefesi ile çalışıyor. Meseleler etrafında sivil toplum, özel sektör, akademi ve kamu bir aradalığı önemlidir. Çünkü daha yaşanılabilir bir dünya, eğer hep birlikte yeniden tasarlarsak mümkündür!