Bakan Ersoy’dan Kemer’deki Orman Yangınına İlişkin Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Last Updated on 25 Temmuz 2023 by Turizm Günlüğü

Bakan Ersoy’dan Kemer’deki Orman Yangınına İlişkin Açıklama: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Hedefimiz Antalya’daki orman yangınını gün içinde kontrol altına almak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan yangına 1050 personel, 200’den fazla araç, 10 uçak ve 22 helikopterle müdahale edildiğini belirterek, “Hedefimiz gün içinde yangını kontrol altına almak” dedi.

Bakan Ersoy, Antalya, Kemer’de ormanlık alanda dün akşam başlayan yangına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yangının hava karardıktan sonra başlaması nedeniyle hava müdahalesi yapılamadığını ifade eden Ersoy, yangının gece boyunca 100 hektara yayıldığını, sabaha kadar 20 hektarın daha eklenmesiyle 120 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Günün ağarmasıyla havadan da müdahale başladığını aktaran Ersoy, şu açıklamalarda bulundu:  Bakan Ersoy’dan Kemer’deki Orman Yangınına İlişkin Açıklama

“Gece boyunca karadan yangın bölgesi kuşatıldı. Milli park sınırları içinde olduğu için erişim zor. Orman içinde kısıtlı yol imkanı var. Gece boyunca müdahale edilerek, orman yolları ekipler tarafından açıldı. Şu anda gece oluşturulan yığınakla 1050 personel, 200’den fazla araç, 10 uçak ve 22 helikopterle yoğun bir şekilde araziye müdahale ediliyor. Rüzgarın da şu an için yoğun esmediğini düşünecek olursak inşallah hedefimiz gün içinde yangını kontrol altına almak.”