2023 Turizm Hedefleri: Türkiye Beklenen Rakamların Altında

2023 Turizm Hedefleri: Türkiye Beklenen Rakamların Altında
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy / 2023 Turizm Hedefleri: Türkiye Beklenen Rakamların Altında

Last Updated on 25 Ağustos 2023 by Turizm Günlüğü

2023 yılında turizm sektörü için büyük beklentilerle başlanmıştı. Ancak veriler, yılın ilk yarısında bu beklentilerin altında kalındığını gösteriyor. Türkiye, ilk 7 ayda 30 milyon 93 bin ziyaretçiyi ağırlasa da, sektördeki genel beklenti çok daha yüksekti.

Türkiye’nin turizm sektöründeki büyük beklentilere rağmen, 2023 yılının ilk yarısındaki veriler istenen rakamlara ulaşılamadığını ortaya koyuyor. İlk 7 ayda 30 milyon 93 bin ziyaretçinin ağırlandığı Türkiye’de, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “önümüzdeki yıl için 60 milyon turist ve 56 milyar dolar” hedefine ulaşma yolunda ciddi bir mesafe var.

Okuma Önerisi: Bakan Ersoy: Hedefimiz önümüzdeki yıl 60 milyon turist, 56 milyar dolar

Rus Turist Bu Yıl Türkiye'yi Transit Geçti
2023 Turizm Hedefleri: Türkiye Beklenen Rakamların Altında

Temmuz gibi turizmin zirve yaptığı bir ayda bile, yabancı ziyaretçi artışı sadece %7.25 ile sınırlı kaldı. Bu oran, pandemi koşullarının gölgesinde geçen önceki yılla kıyaslandığında bile düşük.

Okuma Önerisi: Türkiye 2023 Yılının İlk 7 Ayında Kaç Ziyaretçi Ağırladı?

Ziyaretçi akınında ilk sırayı Antalya alırken, onu sırasıyla İstanbul, Edirne, Muğla ve İzmir izliyor.

Almanya, Rusya ve İngiltere ise ülkemize en çok turist gönderen ülkeler arasında.

Ekonomik ve siyasi dalgalanmaların etkisi altında, turizm sektörü yeni stratejilere ve daha etkili tanıtımlara ihtiyaç duyuyor.

Sektör liderleri, yılın geri kalanında etkili pazarlama kampanyalarıyla kayıpları telafi etmeyi planlasa da, yıl sonu hedeflerine ulaşma konusundaki belirsizlik devam ediyor.