Site icon Turizm Günlüğü

Rusya’da Günlük Kiralık Konutlar İçin Uyarı

Rusya’da iç turizm canlanırken günlük daire kiralama sektörü altın günlerini yaşıyor.    Rusya’da Günlük Kiralık Konutlar İçin Uyarı

Komsomolskaya Pravda Gazetesi daha önce sadece tatil beldelerinde rastlanan konaklama türünün artık bütün büyük şehirlerde otellere ekonomik bir alternatif haline geldiğini yazdı.

Ancak bu sektörde de dolandırıcılar ya da art niyetliler de eksik değil.

Turkrus’un Komsomolskaya Pravda’dan aktardığı habere göre; en yaygın dolandırıcılık şeması, aslında hiç olmayan daireleri internet üzerinden kiralamak. Sık rastlanan bir başka yöntem de çeşitli bahanelerle depozitoyu iade etmemek.

Gazeteye konuşan OX Capital Temsilcisi Server Murtazayev normal daire sahiplerinin ön ödemeden önce daireyi göstermekten ve sözleşme imzalamaktan kaçınmadığını belirtiyor. Gerçek daire sahibini, dolandırıcılardan ayıran bir diğer detay da kiracılara “çok soru sorması”.        Rusya’da Günlük Kiralık Konutlar İçin Uyarı

Uzmanlar günlük daire kiralamak isteyenlerin “gerçek olamayacak kadar güzel” tekliflerden kaçınmalarını ve bilinen kiralama servislerini kullanmalarını tavsiye ediyor.

Exit mobile version