Otelcilikte Mobbing Olayları: Gerçek Hayattan Örnekler

Otelcilikte Mobbing Olayları: Gerçek Hayattan Örnekler
Otelcilikte Mobbing Olayları: Gerçek Hayattan Örnekler

Last Updated on 16 Kasım 2023 by Turizm Günlüğü

Bu makalemizde, otelcilik sektöründe yaşanan gerçek mobbing olaylarına derinlemesine bir bakış atıyoruz. Sektörde sıklıkla rastlanan bu olumsuz durumun somut örneklerini ele alarak, mobbingin hem bireysel hem de kurumsal düzeyde nasıl etkiler yarattığını inceliyoruz. Otel çalışanlarına yönelik sistematik zorbalık, taciz ve mesleki baskı durumlarına odaklanarak, bu olayların mağdurlar üzerindeki psikolojik, fiziksel ve kariyerle ilgili sonuçlarını aydınlatıyoruz. Ayrıca, mobbingin otel işletmelerinin iş performansı ve çalışan memnuniyeti üzerindeki etkilerini de değerlendiriyoruz. Gerçek hayattan alınan bu örneklerle, otelcilikte mobbinge karşı bilinç oluşturmayı ve sektörde sağlıklı bir çalışma ortamı yaratılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Otelcilikte Mobbing 

Mobbingin Tarifi

Mobbing, psikolojik yönden istenmeyen tavır ve davranışlarla personelin rahatsız edilmesidir. Otelde bir personelin sürekli ve sistematik olarak yaklaşık altı ay boyunca bir ya da birden fazla çalışan (amir, müdür) tarafından saldırgan davranışlara hedef haline getirilmesiyle mobbing oluşmaktadır. Mobbing çoğu zaman personelin birinci amiri tarafından başlatılıp, güç gösterisine dönüşmektedir. Bu durum amirin kıskançlığından, yerinden korkması sonucu ortaya çıkabilir. Amirin içinde bulunduğu özgüven eksikliği, liyakatsiz olması, ailevi problemler ile boğuşması, maddi sıkıntıları psikolojisini olumsuz etkileyen faktörler olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabiri caizse torpilli olarak işe kabul edilmiş olabilir ve bilgi & deneyim eksikliğinden dolayı görevini hakkıyla yapamamanın ezikliğini yaşıyordur. Bu kabul edilemez davranış sonrasında iş tatminsizliği, personel devir hızının artması, hizmet kalitesinin düşmesi gibi olumsuz sonuçlar karşımıza çıkmaktadır.

Mobbingin Belirtileri
Otelcilikte Mobbing Olayları: Gerçek Hayattan Örnekler
Otelcilikte Mobbing Olayları: Gerçek Hayattan Örnekler

Kişide ruhsal ve fiziksel belirtiler kendini gösterebilir. Belirtileri sıralamak gerekirse; sıkıntı, panik atak, depresyon, tükenmişlik sendromu, öfke kontrol sorunları, baş ağrısı, baş dönmesi, dikkat dağınıklığı, cinsel işlev bozuklukları, ilişkilerde yaşanan problemler, uykusuzluk, kaşınma, kızarma, deride pullanma, egzama ve döküntü gibi cilt hastalıklarını örnek olarak verebiliriz.

Mobbinge Maruz Kalan Kişiye Ne Denir?

Mobbingi uygulayan kişiye “Tacizci”, mobbinge maruz kalan kişiye “Mağdur” denir. Araştırmalar, mobbing uygulayanların bu davranışlarının, açık iletişim kuramama, dürüst olmama, yüksek benlik duygusu ve itibarını yükseltme ihtiyacı gibi özelliklerden kaynaklandığını belirtmektedirler.

Mobbing Unsurları

Süreklilik kazanmış bir sıklıkla tekrarlanmalıdır. Kasıt söz konusu olmalıdır. Yıldırma, pasifize etme ve işten uzaklaştırma amacında olmalıdır. Mağdurun kişiliğinde, mesleki durumunda veya sağlığında hasar ortaya çıkmalıdır.

Yaşanmış Örnek

Uluslararası zincir grubunun İstanbul’daki bir otelinde “Genel Müdür” olarak görev yapıp, daha sonra bir Türk zincir otel grubuna “Üst Düzey Yönetici” olarak transfer olan yabancı uyruklu bir kişinin, göreve başlar başlamaz oryantasyon döneminde bile ilgili direktör ve grup müdürlerini sözlü olarak taciz seviyesine varan mobbing uygulaması yaptığı yaşanmıştır. Yapılan taciz sözlü hakaret ve yıldırma politikası içermektedir. Alaycı tavırlar, her şeyi ben bilirim egosu, karşısındaki kişileri hakir görme, ukalalık, kişinin yaptığı mobbing unsurlarından bazılarıdır. Gece yarısından sonra otel genel müdürlerine saat 03:00’de e-posta atıp, işle ilgili hesap sorma ve ertesi sabahın ilk saatlerinde yanıt alamadığı zamanda e-posta ile fırça atma gibi kabul edilemez davranışlar neticesinde, bir sene sonunda otel yöneticilerinin merkez ofise yazılı şikayetleri sonucunda, bahsi geçen kişi işten atılmıştır. Ancak bir sene boyunca yaptığı mobbing uygulamaları, otel yöneticilerinde ve ailelerinde gözle görülür rahatsızlık ve sıkıntı yarattığı da aşikardır. Yöneticilerin iş performansları düşmüş, otel grubu yöneticilerinde mutsuzluk baş göstermiştir. Sorun daha vahim bir noktaya ulaşmadan neşter vurulmuş, otel grubunun performansı gözle görülür bir şekilde artmıştır.

Mobbinge Uğrayan Otel Personeli Ne Yapmalıdır?
Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği Davası: Anayasa Mahkemesi İptali ve Hukuki Durum
Kamu Denetçiliği Kurumuna veya İnsan Hakları & Eşitlik Kurumuna başvurulabilir

Personele kötü davranılmasıyla başlanıldığı andan itibaren yaşanan olayları, yapılan zorbalıkları, caydırma ve bıktırma taktiklerini ve bu eylemlerin sonucunda yaşanan psikolojik çöküntü günü gününe, tarihleri ile not edilmelidir. Bu işlemden sonra mobbing yapan amirin bir üst makamına alınmış olan notlar detaylı bir şekilde izah edilmelidir. Eğer otel içi şikâyet mekanizması işe yamamazsa, Kamu Denetçiliği Kurumuna veya İnsan Hakları & Eşitlik Kurumuna başvurulabilir. Diğer bir alternatif ise Cumhuriyet Savcılıklarına başvurmaktır. Aynı zamanda işverene avukat aracılığı ile maddi ve manevi tazminat davası açılabilir. Bu davada deliller hayati derecede önem kazanmaktadır. Bu nedenle mobbing sırasında yaşanan olumsuzlukların kayıtları, belgeleri personelin davayı kazanma şansını oldukça arttıracaktır. Avukat elini güçlendirmek için mahkemede şahit sunmak isteyecektir. Şahit veya şahitler toplanan deliller kadar kıymetlidir.

Sizlere mobbing siz bir iş hayatı dilerim…

Önceki İçerikKore’nin Sıra Dışı Festivalleri: Tüm Dünyanın Yakından Takip Ettiği Kültürel Harikalar
Sonraki İçerik2024 Resmi Tatil Günleri
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.