Ruslar Emlak Yatırımlarında İstikamet Değiştirdi

Ruslar Emlak Yatırımlarında İstikamet Değiştirdi

Last Updated on 9 Ocak 2024 by Turizm Günlüğü

Rusların, yurt dışı emlak yatırımları azaldı ve yapılan emlak yatırımları da istikamet değiştirdi.    Ruslar Emlak Yatırımlarında İstikamet Değiştirdi

Rusya vatandaşları yurt dışında emlak yatırımlarını azalttı. Prian.ru verilerini haberleştiren Kommersant Gazetesi, 2023 yılında başka bir ülkede emlak alanların sayısının yüzde 45 azaldığını yazdı.

Uzmanlara göre düşüşün ardında Ruble’deki değer kaybı ve fiyatlardaki yükseliş var.

RUSLARIN EN ÇOK EMLAK SATIN ALDIĞI ÜLKELER

Gazeteye konuşan Intermark Global temsilcileri, 2023 yılında Rusların en çok emlak aldığı coğrafyanın Güney Doğu Asya ülkeleri olduğunu söyledi. Alınan emlakların üçte biri bu bölgede. Yakın Doğu ve Avrupa’nın payı ise beşte birer seviyesinde.

Russia Sotheby’s International Realty’den Yelena Mariniçeva da Rusların genellikle oturum izni edinmek amacıyla emlak aldığını belirtiyor. Mariniçeva, Rusya vatandaşlarının en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya şeklinde sıraladı.    Ruslar Emlak Yatırımlarında İstikamet Değiştirdi

Mariniçeva ayrıca Türkiye’de yapılan emlak yatırımlarına 2022 yılında ortalama 300 bin Dolar ödenirken, 2023 yılında bu ortalamanın 500 bin Dolara yükseldiğine dikkat çekiyor.

100 bin Dolar civarındaki nispeten daha küçük yatırımların adresi ise Bali ve Phuket gibi Güney Doğu Asya şehirleri oldu.

Kaynak: Turkrus