Site icon Turizm Günlüğü

Aydın ve Muğla İçin “Turizm Koruma Bölgesi” Kararı

Seyahat Acentelerine Yeni Pazarlama – Satış Yasağı

Aydın ve Muğla sınırları içerisindeki iki alan “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” ilan edildi.    Aydın ve Muğla’daki İki

12 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, Aydın Kuşadası’ndaki ve Muğla Marmaris’teki iki bölge “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” olarak ilan edildi.

Buna göre; Aydın, Kuşadası’nda sınırları belirlenen alan “Hacıfeyzullah Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi”, Muğla Marmaris’te sınırları belirlenen alan “Hisarönü Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” olarak ilan edildi.

Diğer yandan 8071 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; 2634 Turizmi Teşvik Kanunu’nun 3. maddesi gereğince Afyonkarahisar Ömer Gecek Termal Turizm Merkezi’nin sınırlarının yeniden belirlenmesine ve Sinop Bahçeler Turizm Merkezi’nin iptal edilmesine karar verildi.    Aydın ve Muğla’daki İki

KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ NEDİR?

Tarihî ve kültürel değerlerin yoğun olarak yer aldığı ve/veya turizm potansiyelinin yüksek olduğu yöreleri korumak, kullanmak, sektörel kalkınmayı ve plânlı gelişimi sağlamak amacıyla değerlendirmek üzere sınırları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önerisi ve Cumhurbaşkanı onayı ile ilân edilen bölgelerdir.

Exit mobile version