Site icon Turizm Günlüğü

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya İstifa Mı Edecek?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya / Mehmet Nuri Ersoy ve Firuz Bağlıkaya Sosyal Medyada Kimleri Takip Ediyor?

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, istifa etmeyeceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaşadığı anlaşmazlıkları dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan duruma müdahale etmesi için çağrıda bulundu. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya İstifa Mı Edecek?

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya X Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya İstifa Mı Edecek?

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği müreffeh yarınlara ulaşmak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir anlayışla, çalışma arkadaşlarım ve Yönetim Kurulumuzla birlikte “Turizm Yüzyılı” çalışma planı ve programını başlattık.

“TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile İşbirliği Çabalarımız Sonuçsuz Kaldı”

Bu program çerçevesinde turizmin tüm paydaşlarıyla olduğu gibi, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’la da çalışmaya istekliydik, ancak tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen sonuç istediğimiz gibi olmadı. Bugün gelinen noktada Sayın Bakan, göreve geldiği günden beri kurumumuzdan hiç eksik etmediği müfettişleri aracılığıyla elde ettiği bilgileri manipüle ederek, sosyal medya fenomenlerini, gazetecileri, bürokratları, siyasileri ve hatta bakanları telkin ederek, kamu imkanlarını da kullanarak aleyhimize kamuoyu oluşturma faaliyetlerini uzun bir süredir yürütmektedir.

Sayın Bakanın bu tavrının ve yaptıklarının kimseye bir yararı olmadığı gibi, yalan bilgiyi yayması da suç niteliği taşımaktadır.

TÜRSAB; 15 bin üyesi, 34 Bölge Temsil Kurulu ve 16 İhtisas Başkanlığı ile yarım asrı geride bırakmış kamu kurumu niteliğinde bir meslek birliğidir.

“TÜRSAB: Hükümet Politikaları Doğrultusunda Turizme Katkı Devam Edecek, Bakan Ersoy’dan Pozitif Adımlar Bekliyoruz”

TÜRSAB ailesi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin politikalarına uygun bir şekilde ülkemizin turizmine faydalı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’dan da beklentimiz, Birliğimiz aleyhine kamuoyu oluşturma faaliyetleri yerine, ülkemizin saklı hazinelerini tanıtması ve sektörümüz için faydalı işler yapmak için çalışmasıdır. Bu enerjisini seçim bölgelerinde harcamış olması daha faydalı olurdu.

TÜRSAB ailesi olarak, Türkiye turizmine katkı sağlayacak her çalışmanın içinde yer almaktan ve emek vermekten gurur duyarız.

Sayın Bakan ne yaparsa yapsın, TÜRSAB olarak 15 bin seyahat acentamızın hakkını ve hukukunu korumaya devam edeceğiz.

“TÜRSAB Başkanı: Yetki Suistimaline Karşı Turizm Sektörü İçin Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensiplerini suistimal ederek, devletimizin verdiği yetkiyi ve imkanları turizm sektörünü tahakküm altına almak için kullanmak suretiyle sektörümüze ve ülkemize kalite ve zaman kaybı yaşatan bu tavırla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kamuoyunun bilgisine sunarım.
Saygılarımla.

Exit mobile version