Alanya’dan Taşkent’e Direkt Uçuş Talebi

Alanya'dan Taşkent'e Direkt Uçuş Talebi

Last Updated on 3 Haziran 2024 by Turizm Günlüğü

Alanya’dan Taşkent’e Direkt Uçuş Talebi: Alanya Gazipaşa Havalimanı ve Taşkent (Özbekistan) arasında planlanan charter uçuşlarının kısa sürede hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) öncülüğünde, Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde hazırlanan bir programla, 15 Özbek içerik üreticisi Asialuxe ve Destination Services iş birliğinde Alanya’ya geldi.

Bu kapsamda Türkiye ve Özbekistan arasındaki bağların güçlendirilmesi hedeflendi.

Alanya Gazipaşa Havalimanı ile Taşkent – Özbekistan arasında en yakın zamanda başlaması beklenen seferlerle birlikte, birbirine mesafe uzak düşen iki ülke daha da yakınlaşacak ve uçuşlar bu iki dost ülkenin tekrar buluşmasına da vesile olacak.

“BU TÜR ETKİNLİKLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Alanya Belediye Başkan Danışmanı ve ALTAV Başkan Yardımcısı Abdurrahman Açıkalın, Alanya tanıtımına katkıları için influencerlara teşekkür etti.

Abdurrahman Açıkalın açıklaması kapsamında; “Umuyoruz ki yapılan bu programla birlikte Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine, iki ülkede de turizmin canlandırılmasına, Alanya Gazipaşa’dan, Taşkent Özbekistan’a charter uçuşlarının da bir an önce başlamasına katkı sağlayabiliriz” dedi.

“ALANYA-ÖZBEKİSTAN UÇUŞLARI BAŞLAMALI”

Etkinlik boyunca Alanya’yı gezen Özbek influencerlar, şehir hakkında düşüncelerini ve beğenilerini dile getirdi.          Alanya’dan Taşkent’e Direkt Uçuş Talebi

Özbekistan’da dizi, film, sinema ve reklam sektörünün aranılan isimlerinden olan dili.me kullanıcı isimli, 4 Milyon 800 Bin takipçi ile grubun en etkili takipçi kitlesine sahip olan Dilshodbek Nazarov, Influencerların Alanya gezisi hakkında, “Alanya’ya gelirken uçağımız Antalya’ya indi. Biz Antalya’dan Alanya’ya uzun süren bir otobüs yolculuğu yaptık ve bu durum bizi çok yordu. Eğer planlandığı gibi Alanya Gazipaşa ve Taşkent Özbekistan arasında direkt uçuşlar başlarsa bu iki ülke halkı için de çok daha konforlu olacaktır. Özbek vatandaşlar için bunun bir tercih sebebi olacağını düşünüyorum. Bu seferlerin başlamasıyla daha fazla kişi Alanya’nın güzelliklerini keşfedebilir. Ben de bu uçuşlar başlarsa tekrar gelmeyi çok isterim. Alanya’da geçirdiğim zaman inanılmaz keyifliydi ve tekrar ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

OKUMA ÖNERİSİ: Dalaman – Taşkent Charter Seferleri Başlıyor