FTI GROUP İflas Başvurusunda Bulundu

FTI GROUP İflas

Last Updated on 3 Haziran 2024 by Turizm Günlüğü

FTI GROUP İflas Başvurusunda Bulundu: FTI Touristik GmbH, 3 Haziran 2024 Pazartesi günü iflas başvurusunda bulundu. Grubun diğer şirketleri de önümüzdeki günlerde iflas başvurusunda bulunacak.

Avrupa’nın ve Almanya’nın önde gelen tur operatörlerinden FTI GROUP’un ana şirketi olan FTI Touristik GmbH, 3 Haziran 2024 Pazartesi günü Münih Yerel Mahkemesi’nde iflas başvurusunda bulundu.

FTI Touristik’in iflas başvurusunun ardından diğer grup şirketlerinin de iflas başvurusunda bulunacağı açıklandı.

FTI Group çatısı altında bulunan Windrose Finest Travel GmbH, lüks markası WINDROSE firmasının ise faaliyetlerine devam edeceği belirtiliyor.

Konuya ilişkin açıklamada; “Uzun ve karmaşık bir yatırımcı arayışı sürecinin ardından, Nisan 2024’te bir yatırımcı ile konsorsiyum sürecinin başladığı ancak o tarihten bu yana rezervasyon rakamlarının beklentilerin oldukça altında kaldığı ve tedarikçilerin alacaklarını istemesi sonrasında yaşanan nakit sıkışı nedeniyle iflas başvurusunun kaçınılmaz olduğu” belirtildi.

FTI GROUP müşterilerinin iflas sonucundan etkilenen yolcuların desteklenmesi ve zarar karşılanmasının FTI GROUP için en önemli öncelik olduğu belirtildi.

FTI GROUP İFLAS SÜRECİ İÇİN DESTEK HATTI

Tur operatörü tarafından iflas süreci için bir iletişim destek hattı oluşturuldu.

Tur operatörünün iflas sürecinde müşterilerinin karşı karşıya kaldığı sorunların giderilmesi için www.fti-group.com/en/insolvency web sitesi ve +49 (0) 89 / 710 45 14 98 numaralı telefon numarası destek hattı olarak oluşturuldu.

İlgili tüm bilgilere bu internet sitesinden İngilizce ve Almanca olarak ve İngilizce ve Almanca dillerinden destek verecek çağrı merkezinden erişilebilir.

FTI GROUP, müşterilerini Alman Seyahat Güvenlik Fonu (DRSF) ile birlikte düzenli olarak bilgilendirecektir.