Rusların Yurt İçi Destinasyonlara İlgisi Artıyor

Ruslar Türkiye'de Yaz Sezonunu Uzatacak

Last Updated on 3 Haziran 2024 by Turizm Günlüğü

Rusların Yurt İçi Destinasyonlara İlgisi Artıyor: İşte nedenleri…

Schengen vizesi alma zorluğu, uçak seferleriyle ilgili zorluklar ve biletlerin pahalanması sonrası Rus turistlerin yurt içi destinasyonlara ilgisindeki artış sürüyor.

Rus medyasının resmi verilere dayanan haberine göre; Ocak – Mart 2024 döneminde Rusya’daki toplu konaklama tesislerinin gelirleri yıllık bazda yüzde 30 artarak 179 milyar Ruble’ye yükseldi.

Bu dönemde konaklama sayısı ise yüzde 12 artışla 62 milyona çıktı.

Turkrus’un Kommersant’tan aktardığı habere göre fazla yeni otel açılmadığı için oda fiyatları da artıyor.          Rusların Yurt İçi Destinasyonlara İlgisi Artıyor

Soçi kıyısında ortalama fiyat yıllık bazda yüzde 23 artarak 12 bin 800 Ruble’ye yükseldi. Dağ otellerinde yüzde 18 artışla 21 bin 700 Ruble seviyesi görüldü. Uzmanlara göre, döviz kurundaki her sıçramadan sonra otellerdeki ortalama fiyatlar kademeli olarak artıyor: Üç yıldızlı oteller oda başına 100 Euro, dört yıldızlı oteller 150 Euro, beş yıldızlı oteller için oteller 200 Euro ve üzeri fiyatları gördü.

Talepdeki temel artış nedeni Avrupa kapısının kapalı olması. Rusya vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularının sayısı 2023 yılında 520 bin 400’e geriledi.

Bir yıl önce bu rakam 687 bin 200 idi.

Turistlerin yurt dışına alternatif olarak tercih ettikleri yerlerin başında ise Krasnodar bölgesi ve Simferopol geliyor.