Site icon Turizm Günlüğü

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Alarma Geçmesi Lazım”

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Alarma Geçmesi Lazım

Gazeteci Fatih Altaylı, Alman tur operatörü FTI Group’un iflas açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altaylı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Alarma Geçmesi Lazım” açıklamasında bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı kendi Youtube kanalında, gündemi değerlendirdiği bugünkü programında FTI Group’un iflasına ilişkin de kısa bir açıklamada bulundu.

“BAZI TURİZMCİLERDE HAFİF BİR PANİK VAR”

FTI Group iflasının Türkiye, özellikle Antalya turizmi ve otelleri için çok büyük bir sıkıntı olduğunu belirten Fatih Altaylı; “Ciddi sıkıntı… Turizm Bakanlığı’nın alarma geçmesi lazım burada… Antalya bölgesinde bazı turizmcilerde hafif bir panik var” ifadelerini paylaştı.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın konuya ilişkin değerlendirmeleri şu şekilde:

“Alman tur operatörü FTI Touristik diye bir tur operatörü, “topu attı” derler eski tabir ile ve Antalya’daki Türk otelcilerine, Türk turizmcilerine borcu vardı. Büyük bölümü Antalya’da, Alanya diyeyim… Çünkü Almanlar en çok o bölgeye geliyorlar biliyorsun. Yaklaşık 100 milyon Euro civarında bir borcu var.

Birkaç sene önce de böyle bir şey olmuştu, yine çok önemli tur operatörlerinden bazıları batmışlardı. Bunlardan biri, yakın zamanda olanlardan bir tanesi Thomas Cook idi. Thomas Cook battığında da çok ciddi zararları olmuştu.

“TURİZM BAKANLIĞI’NIN ALARMA GEÇMESİ LAZIM BURADA…”

Bu FTI da Alman devletine başvurup, destek istemiş ama Alman devleti kendilerine desteği, görüştükten sonra vermeme kararı almış.

Türkiye açısından çok ciddi bir sorun bu… Şu açıdan sorun; bunlar yılda Türkiye’ye yaklaşık 1 milyon getiriyor. Hatta galiba geçen sene 1 milyon 200 bin turist getirmiş Türkiye’ye… Ve otellerle yaptıkları anlaşmalar var. Turistlerin yerleri ayrılmış vaziyette… Ciddi sıkıntı… Turizm Bakanlığı’nın alarma geçmesi lazım burada… Antalya bölgesinde bazı turizmcilerde hafif bir panik var.”  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Alarma Geçmesi Lazım

Exit mobile version