Uçak Biletlerinde Tavan Fiyat Artıyor

Uçak Biletlerinde Tavan Fiyat Artıyor

Last Updated on 7 Haziran 2024 by Turizm Günlüğü

Uçak Biletlerinde Tavan Fiyat Artıyor: Uçak biletlerinde de yeni tavan fiyatlar belli oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Ağustos’tan itibaren uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için tavan fiyatın 2 bin 500 lira olacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bilet fiyatları hakkında bilgi verdi.

Uraloğlu, iç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatının bir uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için 2 bin lira olduğunu hatırlattı.

Bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20’lik kısım için ise 3 bin 250 lira bedel alındığını söyledi.                Uçak Biletlerinde Tavan Fiyat Artıyor

Bu fiyatlar, 31 Temmuz’a kadar geçerli olacak.

UÇAK BİLETLERİNDE YENİ TAVAN FİYATLARI

1 Ağustos’ta ise yeni tavan fiyatlar yürürlüğe girecek.

Bilet ücretlerinde tavan fiyat uygulamasının Bakanlıklarının koordinesinde yapıldığına işaret eden Uraloğlu, şunları kaydetti:

“İç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatı, 1 Mayıs – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için 2 bin lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20’lik kısım için ise 3 bin 250 lira uygulanacaktır. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren de bir uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için 2 bin 500 lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20’lik kısım için 4 bin lira olarak uygulanacaktır.”