Ruslara Schengen’i En Kolay Hangi Ülkeler Veriyor?

Ruslara Schengen'i en kolay hangi ülkeler veriyor?

Last Updated on 13 Haziran 2024 by Turizm Günlüğü

Ruslara Schengen’i en kolay hangi ülkeler veriyor?

Rusya vatandaşları için Schengen vize ücreti 90 Euro’ya çıkarken, vize almanın tüm ağır şartlara rağmen hala “mümkün” olduğu ülkeler de gündemde.

BFM’e konuşan göçmenlik ve vize ajansı “Euroresident – Easy-Visa” direktörü Sofia Defosse-Aksyutina’ya göre, Rus turistlere az çok açık kapıyı açık tutan ve sürekli olarak Schengen vizesi veren sadece dört ülke var: İtalya, İspanya, Yunanistan ve Fransa.

Bu ülkelerden vize almak için yaklaşık 45 gün harcanıyor.

İçlerinden yalnızca Yunanistan, başvuruları oldukça hızlı değerlendiriyor ve beş ila on gün içinde verebiliyor.

Baltık Ülkeleri, Polonya ve Çekya, Ruslara yönelik vize başvurularını kabulü tamamen durdurdu.

Vize prosedürü, örneğin Almanya, İsviçre ve Avusturya tarafından karmaşık hale getirilerek “fiiili zorluk”lar arttırıldı.

Mart ayının sonunda Bulgaristan ve Romanya Schengen’e katılmasıyla bunun Rusların vize almasını kolaylaştıracağı ve hızlandıracağı umuluyordu. Ancak tablo pek değişmedi: Bu konsolosluklarda randevular için çok az yer var, sıralar ortalama üç ay önceden rezerve ediliyor.          Ruslara Schengen’i en kolay hangi ülkeler veriyor?

Turizm uzmanı Nikolay Melnik ise, “Şu anda Schengen ülkelerine seyahat eden çok az sayıda, yüzde 1’den az Rus var. Schengen artık en şımarık turistler için özel bir ayrıcalık olmaya devam ediyor. Vize hizmetleri artık 20-25 bin Ruble civarında başlıyor” diyor.

Melnik’e göre Rus turistlere en az zorluk çıkaran ülke Fransa.

Kaynak: Turkrus