ATOR: Türkiye’ye Talep Azlığı, Tur Fiyatlarını Düşürdü

ATOR: Türkiye'ye Talep Azlığı

Last Updated on 24 Haziran 2024 by Turizm Günlüğü

Türkiye turlarına olan talep azlığı, Ruslar için Temmuz ayında Türkiye’ye yapılacak turların fiyatını ucuzlattı.      ATOR: Türkiye’ye Talep Azlığı

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Taras Kobishchanov, Temmuz ayında Rusya’dan Türkiye’ye yapılacak turların fiyatlarının talepteki düşüş nedeniyle düşmeye başladığını söyledi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum, turizm sektörünü de olumsuz etkilemiş, Ruslara yönelik Türkiye turlarının ortalama fiyatları artmıştı.

RIA Novosti’ye konuşan ATOR Başkan Yardımcısı Kobishchanov, “Türkiye’de bazı oteller sözleşmelerin başlamasından bu yana (geçen yılın sonunda) Temmuz – Ağustos aylarında ciddi fiyat artışları yaptı. Sonuç olarak Haziran ayını mükemmel sattılar ancak Temmuz talebi başarısız oldu. Artık birçok Türk otelci satışlarını kurtarmaya çalışıyor ve Temmuz ayı fiyatları Haziran ayından daha düşük çıktı ki bu başlı başına bir saçmalık” dedi.

Analistler ve piyasa katılımcılarına göre bu yıl Abhazya, Ruslar arasında yurt dışında plaj tatili için en popüler ülke oldu.

Seyahat paketlerinin yüksek fiyatları nedeniyle Türkiye’ye olan seyahat talebi azalıyor.

Tahminlere göre Türkiye, Rus vatandaşlarının en çok tercih ettiği destinasyonlar arasında ilk 3’e girebilir.        ATOR: Türkiye’ye Talep Azlığı

Kaynak: Haberrus