Air Astana Grup, 2024 Dünya Havayolu Ödülleri’nde Birden Fazla Ödül Aldı

Air Astana Grup CEO'su Peter Foster, "Bölgedeki mükemmelliğimizle takdir edilmekten bir kez daha onur duyuyoruz."

Last Updated on 25 Haziran 2024 by Turizm Günlüğü

Air Astana Grubu, 24 Haziran’da İngiltere’deki ikonik Fairmont Windsor Park’ta düzenlenen prestijli 2024 Dünya Havayolu Ödülleri’nde birincilik ödülüne layık görüldü.

Air Astana Grubunun Kazandığı Ödüller:

  • Orta Asya ve BDT’nin En İyi Havayolu Şirketi: Air Astana, bu ödülü on ikinci kez kazandı.
  • Orta Asya ve BDT’nin En İyi Havayolu Şirketi Personel Hizmeti: Bu ödülü sekizinci kez kazandı.
  • En İyi Düşük Maliyetli Havayolu: Air Astana’nın %100 sahibi olduğu FlyArystan, bu ödülü ikinci kez kazandı.

Air Astana Grubu, 24 Haziran’da ikonik Fairmont Windsor Park’ta (İngiltere) düzenlenen prestijli 2024 Dünya Havayolu Ödülleri’nde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Air Astana, on ikinci kez Orta Asya ve BDT’nin En İyi Havayolu Şirketi seçildi ve sekizinci kez Orta Asya ve BDT’nin En İyi Havayolu Şirketi Personel Hizmeti ödülünü aldı. Ayrıca, Air Astana’nın %100 sahibi olduğu düşük maliyetli havayolu şirketi FlyArystan, ikinci kez Orta Asya ve BDT’deki En İyi Düşük Maliyetli Havayolu ödülünü kazandı. Ödül etkinliği, uluslararası hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax tarafından düzenlenmektedir.

Air Astana Grup CEO’su Peter Foster ödül hakkında şunları söyledi:

“Bölgedeki mükemmelliğimizle takdir edilmekten bir kez daha onur duyuyoruz. Bu ödüller, hem Air Astana hem de FlyArystan’daki tüm ekibimizin en yüksek standartları koruma ve her uçuşta müşterilerimize en iyi deneyimi sunma konusundaki kararlılığının bir göstergesidir. Bu saygın ödülleri almak, hizmetimizin her alanında mükemmelliğe olan sarsılmaz bağlılığımızı vurgulamaktadır.”

Skytrax CEO’su Edward Plaisted: “Air Astana’nın on ikinci kez Orta Asya ve BDT’nin En İyi Havayolu Şirketi seçilmesi büyük bir başarıdır. Orta Asya ve BDT’de En İyi Havayolu Şirketi Personel Hizmeti dalında da en üst sırada yer almak Air Astana’nın ulaştığı yüksek standartların bir kanıtıdır. Ayrıca, FlyArystan’ın üst üste ikinci kez Orta Asya ve BDT’nin En İyi Düşük Maliyetli Havayolu Şirketi ödülünü kazanması da muhteşem bir başarı olup, FlyArystan yönetimi ve personeli için büyük bir gurur kaynağı olmalıdır.” dedi.

Skytrax CEO'su Edward Plaisted: "Air Astana'nın on ikinci kez Orta Asya ve BDT'nin En İyi Havayolu Şirketi seçilmesi büyük bir başarıdır.
Skytrax CEO’su Edward Plaisted: “Air Astana’nın on ikinci kez Orta Asya ve BDT’nin En İyi Havayolu Şirketi seçilmesi büyük bir başarıdır.”

Ödül Hakkında

1999’da kurulan Dünya Havayolu Ödülleri bağımsız ve tarafsız olup küresel bir müşteri memnuniyeti araştırması sunmaktadır. Dünya çapındaki yolcular, genellikle “havacılık sektörünün Oscarları” olarak anılan en büyük havayolu yolcu memnuniyeti anketinde oy kullanmaktadır. Skytrax tüm anket ve ödül etkinliği masraflarını karşılamakta, havayolları için herhangi bir giriş veya kayıt ücreti almamakta ve ödül logolarını ve sonuçlarını kullanmak için herhangi bir ücret talep etmemektedir.

2023/2024 online anketi Eylül 2023’ten Mayıs 2024’e kadar altı dilde, 100’den fazla milletten 21,42 milyondan fazla uygun katılımla gerçekleştirildi. Sonuçlar 350’den fazla havayolunu içererek geniş ve çeşitli bir değerlendirme yapılmasını sağlamıştır.