SpaceX’in Starlink Projesi, Kruvaziyer Turizmine Nasıl Yön Veriyor?

SpaceX'in Starlink Projesi, Kruvaziyer Turizmine Nasıl Yön Veriyor?
SpaceX'in Starlink Projesi, Kruvaziyer Turizmine Nasıl Yön Veriyor?

Last Updated on 29 Haziran 2024 by Turizm Günlüğü

SpaceX’in Starlink projesi, kruvaziyer turizm sektöründe yeni bir dönem başlatıyor. Yüksek hızlı internet sağlayan bu uydu ağı, denizlerde dolaşan gemilere karadaki gibi internet hizmeti sunarak yolcuların ve mürettebatın bağlantı deneyimini köklü bir şekilde değiştirmekte.

Carnival Corporation’ın tüm filosuna Starlink internet hizmetini başarıyla entegre etmesi, bu teknolojinin turizm sektörüne olan etkilerini daha da belirginleştiriyor. Şimdi, yolcular deniz ortasında dahi olsalar, yüksek hızda ve düşük gecikmeli internet erişimi sayesinde video izleyebilir, sosyal medyada aktif olabilir ve hatta uzaktan çalışabilirler. Bu gelişme, kruvaziyer turizminin çekiciliğini artırırken, sektördeki dijital dönüşümü de hızlandırıyor.

Elon Musk, Starlink'in uydu internet hizmetinin tanıtım toplantısında konuştu.
Elon Musk, Starlink’in uydu internet hizmetinin tanıtım toplantısında konuştu.

Carnival’dan Weinstein: Starlink Bir Oyun Değiştirici

Cruiseindustrynews’de yer alan habere göre; Carnival Corporation, Mayıs ayında tüm gemilerinde dağıtımını tamamlayarak, SpaceX’in Starlink yüksek hızlı internet hizmetini filosunun tamamında kullanmaya başladı.

Şirketin başkanı ve CEO’su Josh Weinstein’a göre, bu hizmet şirketin gemideki bağlantı deneyimi için bir oyun değiştirici niteliğinde.

Weinstein, şirketin ikinci çeyrek kazanç çağrısında yaptığı açıklamada, “Bu çeyrekte Starlink’in dağıtımını tamamladık. Bu, başka bir gelir artırma fırsatı ve gemideki bağlantı deneyimimiz için gerçek bir oyun değiştirici, filomuz boyunca karadaki ile aynı yüksek hızda Wi-Fi hizmeti sunmamızı sağlıyor,” dedi.

Weinstein, “Bu teknoloji misafirlerimize bağlı kalmak için daha fazla esneklik sağlamanın yanı sıra, mürettebatımızın arkadaşları ve sevdikleri ile iletişimde kalmasına olanak tanıyor ve gemideki operasyonel sistemlerimizi geliştiriyor, üç kazançlı bir durum,” diye ekledi.

Weinstein, gelişmiş bağlantının, gemideki deneyim stratejisinin bir parçası olduğunu ve şirketin bant genişliğine yeniden yatırım yapmasına öncülük ettiğini belirtti.

“Bant genişliğine hiç olmadığı kadar çok yatırım yapıyoruz ve insanlar hizmeti sevdikleri için bu, büyük getiriler sağlıyor. Karada olduğu gibi ve insanların ödemeye istekli olduğu bir şey,” diye açıkladı.

Weinstein, “P&L’de aşağı yukarı örnekler var ve doğru davranışları teşvik ederek aradığımız geliri elde etmek için yeniden yatırım yapmaktan çok memnunuz,” dedi.

Carnival Corporation, Aralık 2022’de Carnival Cruise Line ve AIDA Cruises gemileri ile filo genelinde Starlink dağıtımına başlamıştı.

Şirketin diğer markaları; Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises Australia, Costa Cruises, P&O Cruises UK ve Cunard da daha sonra bu hizmeti almaya başladı.

Şirkete göre, Starlink hizmeti misafirlere, gemideyken yüksek hızlı, düşük gecikmeli bağlantı kullanarak içerik akışı yapma ve uzaktan çalışma imkanı tanıyor.

Holland America Line gibi markalar, hizmetin tanıtılmasının ardından misafir memnuniyetinde güçlü bir artış açıkladı.

Seabourn ise, iki keşif gemisinde dünyanın uzak bölgelerinde de mevcut olan hizmet hakkında olumlu geri bildirimler aldığını vurguladı.