Antalya Bilim Üniversitesi’nde Turizm Karikatürleri Sergisi Açıldı

Antalya Bilim Üniversitesi’nde Turizm Karikatürleri Sergisi Açıldı
Antalya Bilim Üniversitesi’nde Turizm Karikatürleri Sergisi Açıldı

Last Updated on 3 Temmuz 2024 by Turizm Günlüğü

Antalya Bilim Üniversitesi, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın seçkin eserlerine ev sahipliği yapacak bir sergiye kapılarını açtı. Üniversitenin merkez kampüsünde düzenlenen bu sergi, mezuniyet törenleri kapsamında 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilir. Sergide, 2015-2023 yılları arasında düzenlenen yarışmalarda ödül kazanan karikatürler sergileniyor.

Sergi, “Yetişkinler” ve “Gençler” olmak üzere iki farklı kategori altında düzenlenen yarışmanın eserlerini barındırıyor. 16 yaş ve altı katılımcılar “Gençler” kategorisinde, 17 yaş ve üstü katılımcılar ise “Yetişkinler” kategorisinde yarışıyor.

Antalya Bilim Üniversitesi'nde Uluslararası Turizm Karikatürleri Sergisi Kapılarını Açtı
Antalya Bilim Üniversitesi’nde Uluslararası Turizm Karikatürleri Sergisi Kapılarını Açtı

Her yıl farklı bir tema etrafında şekillenen yarışma, bugüne kadar “Her Şey Dahil Sistemi,” “Turizm ve Barış,” “Turizmin Geleceği, Geleceğin Turizmi,” “Dünden Bugüne Tatiller,” “Seyahat Anıları,” “Havalimanı,” “Covid-19 ve Turizm,” “Turizm Sektörü Çalışanları,” “Uzay Turizmi,” “Turizm Sektöründe Kadınlar,” ve “Turistler ile tatil bölgelerinde yaşayan yerel halkın ilişkileri” gibi çeşitli alt temalarla gerçekleştirildi.

Turizm Temalı Karikatürler Antalya Bilim Üniversitesi'nde Sergileniyor
Turizm Temalı Karikatürler Antalya Bilim Üniversitesi’nde Sergileniyor

Bu yıl mezuniyet sevincini yaşayan 1100 öğrenci ve onların aileleri, sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi. Sergilenen eserler, turizm sektörünün çeşitli yönlerini ele alan ve zaman zaman eleştirel bir bakış açısı sunan karikatürlerden oluşuyor. Antalya Bilim Üniversitesi, bu sergiyle turizm ve sanatın kesişim noktasında ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Geçmişten Günümüze Turizm Karikatürleri ABÜ'de Göz Kamaştırıyor
Geçmişten Günümüze Turizm Karikatürleri ABÜ’de Göz Kamaştırıyor