“Asya’nın Özü” Malezya Tanıtıldı

"Asya'nın Özü" Malezya Tanıtıldı

Last Updated on 3 Temmuz 2024 by Turizm Günlüğü

Malezya: Gerçek Asya… Malezya Mirası: Asya’nın Özü Malezya

“Malaysia Gercek Asya – Malezya Mirası: Asya’nın Özü” adlı Malezya Kültür Günü 2024, 30 Haziran 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlendi.

Etkinlik, Malezyalılar ile Malezya ve Türkiye dışındaki diğer vatandaşların da aralarında bulunduğu diasporanın katılımıyla gerçekleşti.

KJM İstanbul, Tourism Malaysia İstanbul, Türkiye Malezyalı Öğrenci Derneği (MASAT) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliğiyle düzenlenen bu program, Malezya kültürünün, değerlerinin ve geleneklerinin çeşitliliğini yansıtan danslar ve müzik eşliğindeki performanslar sergilendi.

“Malezya Gerçekten Asya” temalı bu Malezya Kültür Günü 2024, ilk kez özel bir “Mahsuri Efsanesi” tiyatrosunun yanı sıra Malezya’daki geleneksel moda çeşitliliğini sergileyen bir defileye de ev sahipliği yaptı. Böylelikle katılımcılar aynı zamanda Malezya giyim kültürü hakkında da bilgi sahibi oldu.

Malezya sanatının, kültürünün ve mirasının benzersizliği, el sanatları sergileri, yiyecek tanıtımları ve turizm tanıtımlarıyla da vurgulandı.

Ziyaretçiler ayrıca performanslar arasında dört bilgi yarışması oturumuna katılma fırsatı da buldu. Bu sınavlar, ziyaretçilere Malezya’daki gelenekleri ve kültürü daha derinlemesine tanıtmayı amaçlayan eğlenceli bir deneyim olarak izleyicilere sunuldu.

Bu program, Malezya’yı uluslararası arenada tanıtmanın yanı sıra, KJM İstanbul’un Malezyalılar arasındaki bağları güçlendirme ve MADANI konsepti doğrultusunda sosyal ve kültürel uyumu teşvik etme amacıyla yapılan bir program olmakla beraber iki kardeş ülkenin de aslında nasıl benzerlikler taşıdığını ve hangi ortak paydalarda buluştuğunu ispat eden bir şölene dönüştü.