Site icon Turizm Günlüğü

Wimbledon 2024: Kortlardan Ekonomiye Büyük Katkı!

Wimbledon 2024: Kortlardan Ekonomiye Büyük Katkı!

Wimbledon 2024: Kortlardan Ekonomiye Büyük Katkı!

Dünyanın en eski ve en prestijli tenis turnuvası olan Wimbledon bu hafta başında başladı. Turnuva sadece bir spor etkinliği değil; Sporun, sporcuların, organizasyonun kalitesi hepsi düşünüldüğünde dünyanın dört bir yanından gelen tenis tutkunları için çok farklı bir deneyim. Yaklaşık 50 milyon Sterlin para ödülü ile sporculara büyük kazançlar sağlayan Wimbledon, Londra’nın yerel ekonomisine ve İngiltere’nin dünya çapında tanıtımına önemli katkılar sunuyor. Wimbledon 2024

Londra’nın büyüleyici Wimbledon semtinde gerçekleştirilen bu turnuva seyyahlardan sporculara, restoranlarından ekonomi dünyasına herkesi kapsayan fırsatlar sunuyor. Bir İngiliz geleneğini en iyi şekilde deneyimlemenin başka bir fırsatını veriyor Wimbledon.

Kıyafet Kodu: Şık Olun Wimbledon’a gelirken şık bir kıyafet seçimi yapmayı unutmayın. İngiliz havası tahmin edilemez olduğundan, yağmurluk veya şemsiye de yanınıza alın.

Turnuvanın gerçekleştirildiği kortların bulunduğu alan Wimbledon’un efsanevi mekanı,  sarmaşık kaplı duvarlar, özenle düzenlenmiş çimenler ve ikonik yeşil ve mor renk cümbüşü ile görülmeye değer. 1868 yılında kurulan kulüp, 1877’den beri şampiyonaya ev sahipliği yaparak spor dünyasında tarihi bir efsane haline geldi.

Wimbledon’un en benzersiz yönlerinden biri kuyrukları. Wimbledon hayranlara oyun günü sınırlı sayıda bilet için sıraya girme şansı sunuyor. Sabah erken saatlerde veya bir gece öncesinden gelerek, bilet almak için kamp kurmak gelenekler arasında.

#Wimbledon2024

Burada kuyruğa girerek aynı gün için bilet alabilmek büyük şans. Ve Wimbledon deneyiminin unutulmaz bir parçası.

TARİHİN YAZILDIĞI KORT

Wimbledon Centre Court 

Wimbledon’un 15 bin kişilik inanılmaz atmosfere sahip Centre Court’u, sayısız tarihi ana tanıklık etmiş.  İçeriye  adım attığınızda, enerjisine kapılmamak anın doyasıya tadını çıkarmamak mümkün  değil. Açılır kapanır çatısı, İngiliz havasından bağımsız olarak oyunun devam etmesini sağlayarak, dünya çapında tenisin izlenmesini daha da heyecanlı hale getirdi. Artık maçlar bir sonraki güne sarkmıyor ve heyecanı bölünmüyor.

Heyecan dolu bir rallideki sessizlik ve ardından gelen alkış patlaması, tüylerinizi diken diken eden inanılmaz bir deneyim olabiliyor.

Wimbledon deneyimi, geleneksel çilek ve krema ikilisi ve Pimm’s kokteyli olmadan tamamlanmış sayılmaz. Alışveriş yapın, bol bol fotoğraf çekin ve atmosferin tadını çıkarın.

Wimbledon’u ziyaret etmek, geleneksel çilek ve kremanın tadını çıkarmadan mağazalarından alışveriş yapmadan, bol bol fotoğraf çekmeden tamamlanmış sayılmaz. Taze, sulu çilekler üzerine bol miktarda krema eklenerek servis yapılıyor ve her gün çilekler sabah taze toplanarak getiriliyor.

Wimbledon deneyiminin bir başka ayrılmaz bir parçası da Pimm’s ile eşleştirildiğinde, mükemmel bir yaz ferahlığı elde edilen kokteyl.

Kortlara girmek  için bilet bulamazsanız endişelenmeyin. Tenis  hayranları için Wimbledon köyünde birçok kafe ve restoranda dev ekranlar kuruluyor. Maçları izlemek için toplananlar harika atmosfer yaratıyorlar.

WİMBLEDON KÖYÜ BÜYÜLEYİCİ

Wimbledon 2024

Tenis  karşılaşmalarının dışında Wimbledon Köyü her yıl binlerce kişi tarafında ziyaret ediliyor.

Şirin dükkanları, büyüleyici kafeleri ve tarihi pubları ile özüne sadık İngiliz yaşamına güzel bir örnektir. Ana cadde üzerindeki mağazalarda alışveriş yaparak  keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yerel ürünler satan mağazaları dolaşın ve gözünüze kestirdiğiniz kafelerden birinde geleneksel İngiliz çayının tadını çıkarmayı unutmayın.

PARA ÖDÜLÜ YAKLAŞIK 50 MİLYON

Wimbledon, dünya tenisinin en prestijli turnuvası olarak sadece spor müsabakası olarak değil, ekonomik olarak da İngiltere ekonomisi için büyük öneme sahip.

Wimbledon turnuvası, Londra’nın yerel ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor. Mağazalar turnuva boyunca sadece iki haftada bir yıllık cirolarını yaparlar.

Turnuva süresince Wimbledon tabii Londra’ya  gelen binlerce turist, otel, restoran, kafe ve mağazalara önemli gelirler kapısıdır. Özellikle Wimbledon Köyü’ndeki işletmeler bu dönemde büyük kazanç elde eder. Ulusal Ekonomiye medya hakları, sponsorluklar ve turizm gelirleri üzerinden hem yerel hem de ulusal ekonomiye milyonlarca sterlin katkı sağlıyor. Dünya çapında milyonlarca izleyiciye ulaşarak İngiltere’nin tanıtımına da büyük katkı sağladığı kuşkusuz. Bu yönleriyle, Wimbledon sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda büyük bir ekonomik  ve kültürel etkinlik.

WİMBLEDON’A GELMEYİ DÜŞÜNÜYORSANIZ

Wimbledon Köyü’nde Dev Ekran Keyfi. Kortlara bilet bulamazsanız, köydeki kafelerde ve restoranlarda kurulan dev ekranlarda maçları izleyerek harika bir atmosfer yakalayabilirsiniz.

Karşılaşmalar biter bitmez bir sonraki yıl bilet hakkı kazanmak için açılan kura çekimlerine hemen katılın.

Wimbledon izleyicileri için kıyafet kodu olduğunu unutmayın Yazısız bu kural şık olmayı gerektiriyor. Bu prestijli turnuvayı izlemek için bilet kadar iyi bir kıyafet seçimi için de çaba harcamanız gerekiyor.

İngiliz havası tahmin edilemez olduğu için kıyafet seçenekleriniz arasında yağmurlu günler için bir şeyler koymayı unutmayın.

Wimbledon’a ulaşım İngiltere’nin her yerinden çok kolay. Kortlara ulaşmanın en kolay yolu, Londra Metrosu veya Wimbledon istasyonuna giden Ulusal Demiryolu servisleri ile, ardından kısa bir yürüyüş veya servis otobüsü yolculuğu.

İster koyu bir tenis hayranı olun, ister sadece İngiliz kültürünün bir parçasını deneyimlemek isteyin, Wimbledon’a bunun için inanılmaz anılar biriktirebileceğiniz bir yer.

Tenis tarihinin kalbine unutulmaz bir yolculuk için hala geç değil. Karşılaşmalar iki hafta sürüyor. 14 Temmuzda final karşılaşmaları oynanacak.  Bu yıl kaçırdığınızı düşünüyorsanız seneye şimdiden planlayın.

Uzun yılardır takip ediyorum  oyun kalitesi atmosferi heyecanı dünyanın başka biç bir yerinde karşılaşamayacağınız deneyimler sunuyor. Bir gün mutlaka yolunuzu düşürün .

Exit mobile version