Ruslar Bu Yıl Hangi Destinasyonları Tercih Ediyor?

Ruslar Türkiye'de Yaz Sezonunu Uzatacak

Last Updated on 8 Temmuz 2024 by Turizm Günlüğü

Ruslar bu yıl hangi destinasyonları tercih ediyor? Rusların çoğu tatilini Rusya’da geçirmeyi tercih ediyor.

NEWS.ru tarafından yapılan bir ankete göre, Rusların yüzde 42’si tatil için en çok tercih ettikleri ülkenin Rusya olduğunu belirtti. Ankete katılanların yüzde 11’i favori tatil yeri olarak Türkiye’nin turistik bölgelerini seçti.

Rusların yüzde 6’sı tatilini Avrupa’da veya Doğu Asya ülkelerinde geçirmeyi tercih ediyor. Yüzde 2’si Mısır’ı ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerini seçti. Yüzde 1 ise Çin’de tatil yapmayı seviyor.

Ankete katılanların yüzde 30’u ise tatil planı yapmadıklarını söyledi. Gazetemru’nun aktardığı habere göre; ankete toplamda 4 binden fazla kişi katıldı.

RUSYA’DA DA “HER ŞEY DAHİL” TATİL UYGULAMASI BAŞLADI

Rusya’da “her şey dahil tatil” konsepti, özellikle çocuklu aileler arasında popüler hale gelmeye başladı. Denize yakın tatil köyleri ve kırsal oteller bu talebi karşılamak için hizmetlerini genişletmeye başladılar.

Türkiye’de uygulanan sistemden farklı olsa da özellikle Krasnodar Bölgesi ve Kırım’da bu tip otellere talep yüzde 20 artış göstermiş durumda.

Rusya’da “her şey dahil” ve “ultra her şey dahil” oteller için belirli standartlar GOST tarafından belirlenmiş. 3 yıldızlı oteller genellikle açık yüzme havuzu, spor etkinlikleri ve birkaç animasyon etkinliği sunarken, 4 ve 5 yıldızlı oteller ustalık sınıfları, gece şovları ve geniş bir menü sunmakta.

Rusya’da “her şey dahil tatil” fiyatları bölgeye göre değişmekte:

  • Soçi: 100 bin Ruble (yaklaşık 32.000 TL)
  • Anapa: 60 bin Ruble (yaklaşık 19.000 TL)
  • Gelencik: 111 bin Ruble (yaklaşık 35.000 TL)
  • Kırım: 73 bin Ruble (yaklaşık 23.000 TL)

Bu fiyatlar yol masrafları hariçtir ve iki yetişkin ile iki çocuk için bir haftalık konaklamayı kapsamakta.    Ruslar Bu Yıl Hangi Destinasyonları Tercih Ediyor?