15 Temmuz Tatilinde Ayvalık’tan Midilli’ye Ziyaretçi Akını

15 Temmuz Tatilinde Ayvalık’tan Midilli’ye Ziyaretçi Akını
15 Temmuz Tatilinde Ayvalık’tan Midilli’ye Ziyaretçi Akını

Last Updated on 14 Temmuz 2024 by Turizm Günlüğü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatilini fırsat bilen binlerce Türk tatilci, Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Tatil süresince adayı ziyaret edeceklerin sayısının 5 bini aşması bekleniyor. Yoğun talep nedeniyle düzenlenen ek seferler ve kapıda vize uygulaması, adaya olan ilgiyi daha da artırdı.

Hafta sonu ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatili nedeniyle Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen Türk tatilciler, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Tatil süresince adayı ziyaret edeceklerin sayısının 5 bini geçmesi bekleniyor.

Midilli Adası
Midilli Adası

3 günlük tatil fırsatını değerlendiren tatilciler, Ayvalık ile Midilli arasında düzenlenen feribot seferleri nedeniyle yoğunluk yaşadı.

Büyükşehirlerden gelen tatilciler, kilometrelerce uzunlukta kuyruklar oluşturdu. Feribotlar, günde dört sefer yapacak şekilde planlandı.

Tatilin ilk gününde 2 bin kişinin adaya geçtiği ve bu sayının tatil süresince artarak devam etmesi öngörülüyor.

Ayvalık’tan Midilli’ye yapılan seferler, özellikle kapıda vize uygulamasının başlamasıyla talebin arttığı bir dönemde gerçekleşiyor.

Midilli’nin Türk turistler için cazip olmasının nedenleri arasında adadaki yaşam maliyetinin Türkiye’ye göre daha uygun olması ve kültürel benzerlikler gösteriliyor.