Kiralık Araçla Yurt Dışına Nasıl Çıkılır?

Last Updated on 19 Temmuz 2024 by Turizm Günlüğü

Kiralık araçlar yurt dışına çıkış için kullanılacaksa araç kiralama işlemi yapılırken aracın kiralandığı firmadan mutlaka izin alması gerekiyor. Araç kiralama şirketinin talebi değerlendirmesinin ardından uygun görülmesi halinde yurt dışına çıkış izni için ekstra bir belge çıkartılıyor. Bu belge, gerekli vize ve pasaport belgeleriyle birlikte kiralık araçla yurt dışına çıkmak mümkün.

Enuygun.com kiralık araçla yurt dışına seyahat etmenin koşullarını paylaştı.

GPS ile aracın kullanım miktarı tespit ediliyor

Kiraladıkları aracı yurt içinde kullanacaklar için de önemli bir uyarı: Gelişen teknolojiyle birlikte araç kiralama şirketleri filolarındaki araçların durumlarını daha yakından takip etmek amacıyla araçlarını GPS ile takip ediyor. Böylece firmalar faturalandırma sürecinde aracın gerçek kullanım miktarını tespit edebiliyor, aynı zamanda hırsızlık vakalarının önüne geçebiliyor. GPS sayesinde kiralanan araçların belirlenen rotaları aşıp aşmadıkları, gittikleri yerde ne kadar kaldıkları ya da aracı ne kadar süreyle kullandıkları belirlenebiliyor.

Araç kiralamanın yasal koşulu 2 yıllık ehliyet zorunluluğu

Araç kiralayabilmenin yasal koşullarının başında en az 2 yıllık ehliyet sahibi olmak geliyor. Çünkü son yapılan düzenlemeler gereği 2 yıldan az bir süredir ehliyet sahibi olanların ehliyetleri stajyer ehliyeti sayılıyor.