Ermenistan Vatandaşları Schengen Bölgesi’ne Vizesiz Seyahat Edebilecek

Ermenistan Cumhuriyet Meydanı. Ulusal Tarih Müzesi
Ermenistan Cumhuriyet Meydanı. Ulusal Tarih Müzesi

Last Updated on 23 Temmuz 2024 by Turizm Günlüğü

AB, Ermenistan’la vizesiz seyahat rejimini hayata geçirebilmek için belirlenen kriterlerin yerine getirilmesini şart koştu. Sürecin birkaç yıl sürebileceği belirtilirken, tamamlandığında Ermenistan vatandaşları Schengen Bölgesi ülkelerine vizesiz giriş yapabilecek.

Avrupa Birliği (AB), Ermenistan’la vizesiz seyahat görüşmelerini başlatırken, Ermenistan ordusuna 10 milyon euroluk yardım teklifinde bulundu.

AB Konseyi, 22 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Ermenistan ile vizesiz seyahat müzakerelerinin başlatılmasına karar verildiğini duyurdu.

Bu kapsamda, Ermenistan vatandaşlarının Schengen Bölgesi’ndeki AB ülkelerine vizesiz kısa süreli seyahat gerçekleştirmeleri mümkün hale gelecek. AB, Moldova, Ukrayna ve Gürcistan gibi ülkelerle daha önce benzer anlaşmalar imzalamıştı.

SEYAHAT İÇİN KRİTERLER

AB, vizesiz seyahat rejiminin hayata geçirilmesi için Ermenistan’ın belirli kriterleri yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Ermenistan basını, sürecin birkaç yıl sürebileceğini aktardı. Vize serbestisi sağlandığında, Ermenistan vatandaşları Schengen Bölgesi ülkelerine vizesiz giriş yapabilecekler.