Uçak Bileti Fiyatları Rekor Seviyede Artacak

Uçak Bileti Fiyatları Rekor
Foto: Sputnik

Last Updated on 29 Temmuz 2024 by Turizm Günlüğü

Rusya’da, 1 Ağustos’tan itibaren havayolu taşımacılığında, iç hatlar bilet fiyatları %30, dış hat uçuşları %50 zamlanacak.  Uçak Bileti Fiyatları Rekor

Moskova Devlet Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Turizm Endüstrisi Yönetim Bölümü Başkanı Profesör Alexey Chudnovsky, 1 Ağustos’tan itibaren uçak ve tren biletlerinin fiyatlarında önemli artışlar olacağını açıkladı.

Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın hava taşıyıcılarından aldığı ücretleri artırma kararı nedeniyle iç hat uçuşları için bilet fiyatlarının %30, dış hat uçuşları için ise %50 oranında artacağı tahmin ediliyor.

TREN BİLETLERİNDE FİYAT ARTIŞI

Profesör Chudnovsky, uzun mesafe tren taşımacılığı fiyatlarının da artacağını belirtti. Tüm tren kategorilerinin kompartımanlarında bilet fiyatlarının Haziran başına göre yaklaşık %20 artması bekleniyor.

OTEL FİYATLARINDA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Ağustos ayında sahil tatil yerlerindeki otellerde indirim beklememek gerektiğini belirten Chudnovsky, yazın son ayının en popüler ve dolayısıyla en pahalı dönem olduğunu vurguladı.

Ancak, Ağustos ayının sonunda otel fiyatlarında %20’ye varan indirimlerin mümkün olabileceğini belirtti.

Yüksek sezonda ise tatil yerlerindeki fiyatların yeniden artacağı öngörülüyor.

EN UYGUN FİYATLI DENİZ TATİLİ DESTİNASYONLARI

Ağustos ayının başındaki en uygun fiyatlı deniz tatili destinasyonları arasında Anapa, Büyük Soçi, Abhazya, Hainan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yer alıyor.

Bu bölgeler, tatilciler için daha uygun fiyatlı seçenekler sunuyor.

Ağustos ayında tatil yapmayı planlayanlar için uçak ve tren biletlerindeki fiyat artışlarına hazırlıklı olmak önemli.

Ayrıca, sahil tatil yerlerinde yüksek sezonun getirdiği yüksek fiyatlarla karşılaşılabileceği unutulmamalı.          Uçak Bileti Fiyatları Rekor

Ancak ayın sonunda otel fiyatlarında indirimler beklenebilir.

Kaynak: Haberrus