Site icon Turizm Günlüğü

Lübnan’ı Terk Et Çağrısı Yapan Ülkeler

Lübnan'ı Terk Et Çağrısı Yapan Ülkeler

Lübnan'ı Terk Et Çağrısı Yapan Ülkeler

Türkiye, ABD, İtalya ve Fransa, Orta Doğu’daki son gelişmeler ışığında, güvenlik endişeleri nedeniyle vatandaşlarına Lübnan, İran ve İsrail’e seyahat etmeme çağrısında bulundu.

Türkiye, Lübnan’daki vatandaşlarına seyahat uyarısı yaptı

ANKARA (AA) – Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki güvenlik durumumun hızlı bir şekilde bozulması ihtimali nedeniyle, vatandaşlardan elzem olmadığı sürece Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmaları ve hali hazırda Lübnan’da bulunan vatandaşların mümkünse ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki son gelişmeler nedeniyle, Lübnan’daki güvenlik durumunun hızlı bir şekilde bozulması ihtimali olduğu vurgulandı.

Türk vatandaşlarının “elzem” olmadığı sürece Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edilen açıklamada, “Lübnan’da bulunan vatandaşlarımızın ise tedbirli olmaları, zorunlu olmadıkça Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel vilayetlerine gitmemeleri ve Lübnan’da kalmaları elzem olmayanların mümkünse ticari uçuşlar halen devam ederken Lübnan’dan ayrılmaları tavsiye olunmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca gelişmelerin Bakanlık ve Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği’nin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesinin yararlı olacağının altı çizilerek, acil durumlar için elçiliğin telefon numarasına yer verildi.

Acil durumlar için Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliğinin telefon numaraları:

+961 3 944 904 / +961 70 622 012

Lübnan’ı Terk Et Çağrısı Yapan Ülkeler

İtalya, vatandaşlarına Lübnan’ı terk etmeleri çağrısında bulundu

ANKARA (AA) – İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Orta Doğu’da yaşanan son gelişmeler nedeniyle Lübnan’da bulunan İtalyan vatandaşlarının ülkeyi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri gerektiğini belirtti.

Tajani, X hesabından yaptığı paylaşımda, Orta Doğu’da büyüyen güvenlik krizini gerekçe göstererek, Lübnan’da geçici olarak ikamet eden İtalya vatandaşlarına, ülkenin güneyine seyahat etmeme ve mümkün olan en kısa sürede İtalya’ya dönme çağrısında bulundu.

Bakan Tajani ayrıca, “İtalyan turistlere de Lübnan’a seyahat etmemeyi tavsiye ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

İsrail’in 27 Temmuz’da Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen saldırıdan Hizbullah Hareketi’ni sorumlu tutması üzerine gerginlik daha da arttı.

İngiltere, Beyrut Büyükelçiliğindeki diplomatların ailelerini geri çekti

LONDRA (AA) – İngiltere, Beyrut Büyükelçiliğinde çalışan diplomatların ailelerinin ülkeden çıkarıldığını duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İngiliz vatandaşlarının Lübnan’dan ayrılması tavsiyesinde bulunulan seyahat uyarısının güncellendiği belirtildi.

Açıklamada, “İngiltere Büyükelçiliği geçici olarak çalışanların ailelerini geri çekti. İngiliz vatandaşlarına hizmet sağlamak da dahil olmak üzere temel hizmetler verilmeye devam ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

İngiliz vatandaşlarına bu ülkeye seyahat etmeme tavsiyesinin geçerliliğini koruduğu belirtilen açıklamada, Lübnan’daki vatandaşların ülkeden ayrılması tavsiye edildi.

Dışişleri Bakanlığınca yayımlanan seyahat uyarısının güncellenmiş versiyonunda, “Bakanlık, İsrail ile Lübnan Hizbullah’ı ve Lübnan’daki diğer gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Lübnan’a tüm seyahatlere karşı uyarıyor.” açıklaması yer aldı.

İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı füze ve top atışları olduğu belirtilen uyarıda, Beka Vadisi ile Litani Nehri’nin kuzeyinde de riskler bulunduğu kaydedildi.

Seyahat uyarısında, Lübnan’daki gerginliğin çok kısa sürede artabileceği ve bunun ulaşımı ciddi şekilde aksatabileceği belirtilerek, “Eğer şu an Lübnan’daysanız ayrılmanızı tavsiye ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Endonezya’dan vatandaşlarına “Lübnan, İran ve İsrail’e seyahat etmemeleri” uyarısı

ANKARA (AA) – Endonezya Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu’da yaşanan son gelişmeler üzerine güvenlik gerekçesiyle vatandaşlarına “Lübnan, İran ve İsrail’e seyahat etmemeleri” uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığının X hesabındaki açıklamada, Orta Doğu’da son günlerde artan gerilim gerekçe gösterilerek, Endonezya vatandaşlarından, emniyet ve güvenlikleri için geçici süreliğine Lübnan, İran ve İsrail’e seyahat etmekten kaçınmaları istendi.

Bölgede bulunan vatandaşlara “dikkatli ve temkinli olmaları” da tavsiye edilen açıklamada, Endonezyalı yetkililer tarafından yönlendirilen acil durum adımlarını takip etmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, Lübnan’da bulunan Endonezya vatandaşlarının mümkün olan en kısa sürede bu ülkeyi terk etmeleri gerektiği ifade edildi.

Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

İsrail’in 27 Temmuz’da Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen saldırıdan Hizbullah Hareketini sorumlu tutması üzerine gerginlik daha da arttı.

Avustralya, vatandaşlarına Lübnan’ı terk etmeleri çağrısını yineledi

ANKARA (AA) – Avustralya bir kez daha vatandaşlarına Lübnan’ı terk etmeleri çağrısı yaptı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, X sosyal medya hesabından, Lübnan’daki Avustralyalılara yönelik uyarı mesajı yayımladı.

Wong, “Lübnan’daki Avustralyalılar, ticari uçuşlar halen mevcutken derhal ülkeyi terk etmeli.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı, Avustralyalıları doğrudan bir rota olmasa dahi, Lübnan’dan ayrılmak için “her türlü seçeneği değerlendirmeye” çağırdı.

Wong, 31 Temmuz’da da Lübnan’a gitmeyi düşünen vatandaşlarına seyahat uyarısında bulunmuş, bu ülkedeki vatandaşlarına da ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapmıştı.

Fransa, vatandaşlarına Lübnan’ı terk etmeleri çağrısı yaptı

ANKARA (AA) – Fransa, Lübnan’daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde Lübnan’a ilişkin seyahat uyarısına yer verildi.

Açıklamada, Orta Doğu’da artan gerilim ve bölgedeki istikrarsız güvenlik ortamı dolayısıyla Lübnan’daki Fransız vatandaşlarına “mümkün olan en kısa sürede” ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunuldu.

Daha önce yapılan “Lübnan’a seyahat edilmemesi” uyarısının hatırlatıldığı açıklamada, halihazırda Lübnan’da bulunan Fransız vatandaşlarına yönelik “son derece dikkatli olmaları” ve Beyrut’taki Fransa Başkonsolosluğunun internet sitesini düzenli olarak takip etmeleri önerileri de yinelendi.

Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür, İsrail ordusunun 30 Temmuz’da Beyrut’ta düzenlediği saldırıda yaşamını yitirmişti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramıştı.

İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail’in olduğunu belirtirken Tel Aviv yönetimi, bu suikasta ilişkin suskunluğunu sürdürüyor.

Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

ABD’nin Beyrut Büyükelçiliğinden Lübnan’daki vatandaşlarına güvenlik uyarısı:

ANKARA (AA) – ABD’nin Beyrut Büyükelçiliği, vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarısında, “Lübnan’dan ayrılmak isteyenleri, uçuş hemen olmasa veya tercih ettikleri rota takip edilmese bile kendilerine uygun herhangi bir bileti almaya teşvik ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Büyükelçilikten ülkedeki vatandaşlara yapılan uyarıda, birtakım hava yolu şirketlerinin “bölgeye uçuşlarını iptal ettiği” ancak ticari uçuşların devam ettiği belirtildi.

Uyarıda, “Lübnan’dan ayrılmak isteyenleri, uçuş hemen olmasa veya tercih ettikleri rota takip edilmese bile kendilerine uygun herhangi bir bileti almaya teşvik ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.

ABD vatandaşlarının mali konuda destek almaları için Büyükelçiliğe başvurabilecekleri vurgulanan uyarıda, ülkeyi terk etmeyeceklerin ise “acil durum planı” hazırlaması tavsiye edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilim dolayısıyla 1 Ağustos’ta vatandaşlarına “Lübnan’a seyahat etmemeleri” uyarısında bulunmuştu.

ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya hava yolu firmaları, Orta Doğu’da yaşanan son gelişmeler üzerine güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan’a bazı uçuşları iptal ettiklerini açıklamıştı.

Exit mobile version