Hayvan Katliamı Yasası Türkiye Turizm Sektörünü Tehdit Ediyor

Kabine Revizyonu İddiaları: Bakan Ersoy'un Geleceği Merak Ediliyor
Hayvan Katliamı Yasası Türkiye Turizm Sektörünü Tehdit Ediyor

Last Updated on 9 Ağustos 2024 by Turizm Günlüğü

Ankara, Altındağ’da ortaya çıkan kan donduran görüntüler, parçalanmış köpek cesetleri sosyal medya başta olmak üzere yurt dışı basınında da yer almaya başladı. Bu durum, Türkiye’nin uluslararası alanda imajına zarar verecek ve turizm sektörünü olumsuz etkileyecek bir propagandaya dönüşme riski taşıyor.

Ülkemizde hayvan haklarına yönelik duyarlılığın arttığı bir dönemde, bu tür olaylar hayvan katliamına karşı çıkan çevreler tarafından sıkça dile getiriliyor. Uzmanlar, eğer bu duruma hızla müdahale edilmezse, turizm sektörünün ciddi zararlar görebileceği konusunda uyarıyorlar.

Özellikle AKP yönetimindeki belediyeler, bu tür olumsuz haberlerin Türkiye aleyhine kullanılmasını önlemek amacıyla barınaklarda ve kısırlaştırma programlarında gerekli tüm tedbirleri artırmak zorunda. Aksi takdirde, ülkemizin turizmdeki olumlu imajı ciddi zararlar görebilir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konuda ilgili mercilere acilen uyarılarda bulunmalı. Eğer gerekli adımlar atılmazsa, Türkiye’nin turizm alanında yaptığı tüm olumlu tanıtım çalışmaları boşa çıkabilir ve ülke genelindeki negatif etkiler kaçınılmaz olacaktır. Turizmci Deniz Emin Tüfekçi bu konuda ciddi endişelerini dile getiriyor ve hızlı bir müdahalenin şart olduğunu vurguluyor.