Site icon Turizm Günlüğü

Orhan Durmuş: Instagram’ın Kapatılması Turizm Sektörünü ve Müşteri Davranışlarını Etkiledi

SKYhub & Cruise Planet Product Owner Orhan Durmuş / Görsel: turizmgunlugu.com

Türkiye’de, dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitesi Instagram’ın 2 Ağustos cuma günü katalog suçlar sebebiyle BTK tarafından erişime kapatılmasının ardından turizm sektöründe ciddi bir durgunluk yaşandı. Özellikle cruise turları, yurt içi ve yurt dışı turlar ile yurt içi otel satışlarında büyük bir düşüş kaydedildi. Turizm sektörünün hemen her alanında satışlar adeta durma noktasına geldi.

Türkiye’de Instagram’ın Kapatılması Turizmi Vurdu

Tatillerle ilgili Instagram paylaşımları, hem tüketicileri harekete geçirme hem de motive etme konusunda büyük bir role sahip. Sosyal medyanın tatil seçimlerinde ve tatil alışkanlıklarında büyük bir güce sahip olduğu biliniyor. Instagram’ın kapanmasının ardından birçok acente ve tur operatörünün olumsuz etkilendiği gözlemlendi. Hatta bazı misafirler, paylaşım yapamama kaygısı ile rezervasyonlarını iptal etmek istedi.

Instagram’ın Açılmasıyla Sektör Yeniden Canlanacak

SKYhub & Cruise Planet Product Owner Orhan Durmuş, Instagram’ın yeniden erişime açılmasıyla birlikte turizm sektörünün toparlanacağına inandığını belirtti. Durmuş, “Instagram’ın açılmasıyla birlikte herkes yeniden tatil moduna girecek ve bunun tur satışlarına olumlu bir etkisi olacak” dedi.

Sosyal medyanın tatil planlamalarındaki etkisi göz önüne alındığında, erişim engelinin bugün (10 Ağustos Cumartesi) saat 21.30 itibarıyla kaldırıldığı Instagram’ın geri dönüşü Türkiye’de turizm sektörüne yeni bir ivme kazandırabilir.

Turizm Adına Hoş Geldin Instagram!

Exit mobile version