Türkiye Tatili Hayal Kırıklığına Dönüştü: Bir Turistin İddiaları

THY’den Gani Müjde’nin Kızı ile İlgili İddialara Yanıt
THY’den Gani Müjde’nin Kızı ile İlgili İddialara Yanıt

Last Updated on 15 Ağustos 2024 by Turizm Günlüğü

Türkiye’ye olan hayranlığıyla yola çıkan bir turist, yaşadığı kötü deneyimler sonucunda ülkeyi dolandırıcılık olaylarıyla anımsıyor. Havaalanı taksilerinden, otel işletmelerine kadar birçok alanda yaşanan mağduriyetler turistin gözünden anlatılıyor.

Türkiye’den Yaralı ve Üzgün Ayrılmak: Tüm Ülkenin Bir Dolandırıcılık Düzeni Gibi Hissetmesi

Türkiye’den yaralı ve üzgün ayrılıyorum ve tüm ülkenin bir dolandırıcılık düzeni gibi ayarlandığını hissediyorum. Büyükannem Türkiye’de doğmuş ve büyümüş bir diplomat. Ülkeyi çok sevdi, Türkçe konuştu ve neredeyse her yıl döndü. Beni 20 yıl önce 12 yaşındayken ilk kez oraya götürdü ve çok sevmiştim.

Şimdi, yirmi yıl sonra, eşimi oraya götürmek için çok heyecanlıydım. Fakat şu anda İstanbul’da havaalanında oturuyor ve neredeyse üç günlük deneyimin beni neden bu kadar aldatılmış hissettirdiğini düşünüyorum. İşte bazı nedenler:

1. Havaalanı onaylı sabit fiyatlı taksi, İstanbul’a üç kat fiyat teklif etti. Kapıları kilitlediğinde reddettim ve tehditkar bir şekilde polisi aramakla tehdit etti. Nihayet kapıları açıp üzerinde anlaştığımız ücreti ödedim.

2. “Turist menüsü” adı altında sürekli fahiş fiyatlarla karşılaştık. Türk bir arkadaşımız akşam yemeğine katıldığında, bu durumun farkına vardık. Sokaklarda sürekli dolandırıcıların yeni kurbanlarını aradıklarını gözlemlemek de cabası.

3. Eşim yaygın olan ayakkabı cilası dolandırıcılığına kanmış gibi oldu. Bu benim hatam çünkü onu uyarmalıydım. Adam onun peşine düşüp 20 avro çaldı ve kaçtı. Çok agresifti.

4. Büyük büyükbabamın bürosunun bulunduğu bina şimdi bir sosyal kulüp. Orada fotoğraf çekmek istediğimde, kamu alanında olduğumuzu belirtmeme rağmen, sert bir şekilde azar işittim ve “fotoğraf çekmek için izin istemem” denildi. Sonunda yürüyerek oradan ayrıldım ve karşıdaki otele gittim.

5. Eşimin annesine götürmek için Türk lokumu almak istedik. Satıcı bize sararken ne kadar olacağını söyledi ama sonra tehditkar bir şekilde parasını almadan polisi arayacağını söyledi.

6. Otelimizde yarım oda ücretini nakit ödememizi istediler ve bu süreçte ikiyüzlü davrandılar. Ayrıca, Wi-Fi kesildiğinde otelde dururken bir yandan da online yorum yazdık.

Bu deneyimler, ülkede geçirdiğim süre boyunca hissettiğim genel bir aldatılma duygusunu yansıtıyor.