Seyahat Konusunda Influencer Tavsiyeleri Ne Kadar Faydalı?

Seyahat Konusunda Influencer Tavsiyeleri Ne Kadar Faydalı?
Seyahat Konusunda Influencer Tavsiyeleri Ne Kadar Faydalı?

Last Updated on 22 Ağustos 2024 by Turizm Günlüğü

Sosyal medya influencerları, seyahat konusunda sundukları içeriklerle tüm dünyada dikkat çekiyor. Ancak influencerların seyahat tavsiyelerinin faydalılığı konusunda, gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkeler arasında dikkate değer bir fark ortaya çıkıyor. Araştırmalar, gelişmekte olan ülkelerdeki tüketicilerin büyük bir çoğunluğunun bu tavsiyeleri faydalı bulduğunu gösterirken, gelişmiş ülkelerdeki tüketicilerin daha az etkilendiğini ortaya koyuyor. İşte Seyahat Konusunda Influencer Tavsiyeleri Ne Kadar Faydalı? haberimiz…

business.yougov.com da yer alan Sosyal Medya Bilgileri – Seyahat ve Medya Konusunda Influencer Tavsiyeleri Ne Kadar Faydalı? Başlıklı haber…

Sosyal medya influencerları eğlenceli, yaratıcı ve bazen de garip olabilirler. Peki, izleyiciler sağlam bilgi aradıklarında oluşturdukları içerik faydalı mı?

Bu soru, YouGov Surveys: Serviced tarafından yapılan bir anketle 17 uluslararası pazardaki tüketicilere soruldu. Daha önceki yazılarda, teknoloji, fitness ve moda konularında sosyal medya influencerlarının ne kadar faydalı bulunduğu tartışılmıştı. Bu yazıda ise seyahat ve medya üzerine odaklanıyoruz.

Seyahat, Tüketicilerin Sosyal Medya Influencerlarından ‘Faydalı’ Bilgi Aldıklarını Düşündüğü Konuların Başında Geliyor – Pazarlardaki katılımcıların üçte ikisi (%60) böyle düşünüyor. Tüketicilerin biraz daha küçük bir oranı (%57), televizyon programları veya filmler gibi medya hakkında bilgi için sosyal medya influencerlarını faydalı buluyor.

Şimdi incelenen bireysel pazarlardaki verilere bakalım.

Seyahat

Seyahatlerini belgeleyerek, influencerlar kullanıcılara yeni destinasyonlar keşfetmelerinde yardımcı oluyor, alışılmadık yerler hakkındaki önyargıları kırıyor veya tatil mahrumu kitleler için mükemmel bir ‘iş tatili’ programı planlıyor.

Endonezya (%86), Hindistan (%86), BAE (%84) ve Hong Kong (%83), sosyal medya influencerlarının sunduğu bu tür seyahatle ilgili bilgileri en faydalı bulan pazarlar arasında yer alıyor. Danimarka ve İsveç (%36’şar) bu bilgileri faydalı bulma konusunda tablonun en altında yer alıyor.

Medya

Endonezya (%87), Hindistan (%80) ve BAE (%80) tüketicileri, televizyon programları veya filmler gibi medya konularında sosyal medya influencerlarının faydalı bilgi kaynakları olduğunu söyleyen pazarlarda öncülük ediyor. Avrupa’da, İngilizler (%52) ve İtalyanlar (%52) aynı şeyi söylemekte önde geliyor.

Anket yapılan tüm Danimarkalıların üçte birinden azı (%32) aynı fikirde (pazarlar arasında en düşük oran), oysa Asya’da Singapurlular (%76 ile çoğunlukta olmalarına rağmen) influencerların kendilerine faydalı medya bilgisi verdiklerini söyleme olasılığı en düşük olanlar.