Instagramcılar İçin Doğada Lüks Bir Glamping Rotası

Sapanca Life Dome Glamping - Fotoğraf: Sahra Gülal

Last Updated on 23 Ağustos 2024 by Turizm Günlüğü

Lüks ve konforun detaylarda hayat bulduğu, denizin tuzlu esintisinin olmadığı anlarda beni serinleten bir havuzun olduğu, hem ruhumu hem bedenimi yenileyen bir jakuzinin varlığı, bir tatilde aradığım en temel unsurlar. Sizlere bu özellikleri tek bir mekânda birleştiren harika bir tesis keşfettiğimi söylesem? Kuş cıvıltıları eşliğinde, tabiat ananın yemyeşil örtüsüne sarılmış, dere kenarında sakin bir kaçış noktası: Sapanca Life Dome! Sapanca glamping.

Bu özel tesis, sadece bir konaklama adresi değil, aynı zamanda şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler için mükemmel bir sığınak. Tesis, Sapanca’nın ormanlık alanının yanında, Sakarya Nehri’ne dökülen bir dere kenarında yer alıyor. Zarif tasarımlı glamping çadırları ve doğal malzemelerle süslü verandası, Sapanca’nın büyüleyici doğasıyla harmoni içinde. Sapanca glamping.

İzole Tatil Deneyimi

Sapanca Life Dome Glamping – Fotoğraf: Sahra Gülal

Sapanca Life Dome’un bölgedeki diğer tesisler arasında “konum” olarak en sonda yer alması misafirlerine izole bir atmosfer sunmasını sağlıyor ve size özel bir mahremiyet yaratarak, “acaba bizi gören var mı?” endişesinden uzak, huzurlu bir tatil deneyimi yaşama fırsatı veriyor. Sapanca Life Dome’a doğru yolculuk yaparken ya da alışveriş için merkeze inerken diğer tesislerin çoğunun iç kısımlarını görebilirsiniz. Bu pek de izole bir konaklama sayılmaz değil mi?

Doğanın Kollarında Kendinizi Şımartmanın Yeni Yolu

Gününüzü şezlonglarda güneşlenip havuza girerek değerlendirebilir, akşamları ise dere kenarında yer alan barbekü ile mangal keyfi yapabilirsiniz. İster birkaç günlük bir kaçamak, ister bir hafta sonu tatili için olsun, Sapanca Life Dome, jakuzisi ve örgü bahçe salıncağıyla kendinizi şımartmanız için gereken her şeye sahip. Ayrıca tesiste mini bir mutfak da bulunuyor; dilediğinizde kendi yemeğinizi hazırlayabilir veya tesisin ücretli olarak sunduğu kahvaltı ve akşam yemeği hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Dört Mevsim Konaklama Keyfi

Sapanca Life Dome Glamping – Fotoğraf: Sahra Gülal

Misafirlerine her mevsim kapılarını açık tutan Sapanca Life Dome, bölgedeki diğer pek çok tesisten farklı olarak, ısıtmalı kaloriferleri ile lüks glamping çadırlarında konforlu bir deneyim sunuyor. Isıtmalı havuz ise kış aylarında bile keyifli bir ıslak alan deneyimi vaat ediyor. Sapanca glamping.

Instagramcılar İçin Mükemmel Ambiyans

Fotoğraf çekmeyi ve çektirmeyi seven birisi olarak, kaldığım glamping’in her köşesini ölümsüzleştirdim. Siz de benim gibi fotoğraf tutkunuysanız unutulmaz kareler yakalayacağınıza eminim. Instagram’da takipçilerinizi bol bol kaydırmalı post’lara ve story’lere boğabileceğiniz bir ambiyans sizi bekliyor. (:

Dikkate Alınması Gerekenler

Sapanca Life Dome Glamping – Fotoğraf: Sahra Gülal

Bu kadar olumlu yandan sonra “hiç mi olumsuz bir şey ile karşılaşmadın” derseniz; ilk etapta Sakarya Belediyesi’nin bölgedeki turizm yatırımlarının eksikliği nedeniyle; yolların kötü durumda olması, bölgede yeme-içme ile alışveriş ihtiyaçları için gerekli olan restoran ve market gibi temel hizmet alanlarının eksikliği şeklindeki bazı dezavantajları sayabilirim.

Tesis dere kenarında olduğu için sinek koruyucu mutlaka alınmalı, çünkü buradaki sinekler veya uçan böcekler şehirde alıştıklarımıza benzemiyor. Neredeyse 1 hafta geçmeyen büyük ve şişkin lezyonlara sebep olabiliyorlar. Ayrıca tesisin fiyatının biraz yüksek olduğunu (en azından bu fiyata kahvaltının dâhil olması gerektiğini) düşünüyorum. Havuz içindeki seramiklerin boyanmış olması da suyun bulanık görünmesine neden olarak temizlik algısını benim nezdimde olumsuz etkiledi.

Bu küçük olumsuzluklara rağmen “Bir daha gider misin?” diye sorsanız, “Kesinlikle evet!” derim. Çünkü doğa içinde huzurlu ve sakin bir ortamı, bungalovdan farklı olarak iglo şeklinde lüks bir çadır oluşu ve bana fotoğraf açısından estetik görsellik sunması önemli sebepler arasında. Kısacası burası Sapanca’ya gelmeyi düşünen herkesin tercih edebileceği ilk yer olabilir. Sapanca glamping.