Bakan Ersoy: Trabzon’a 528 Milyon TL’lik Yatırım Desteği Verildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy / Fotoğraf: AA

Last Updated on 27 Ağustos 2024 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Trabzon’da 528 milyon liralık turizm altyapı desteği sağlandığını belirterek, nitelikli turist sayısını artırarak Türkiye ekonomisine ve milletin refahına katkı sunmayı hedeflediklerini vurguladı. “Ulaşım ve altyapı yatırımlarımız, milletimizin konforu ve yaşam kalitesini artırmaya yöneliktir” dedi.

TRABZON (AA) – Trabzon Havalimanı’ndaki açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy: Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vizyonu ve iradesiyle Türkiye ulaşımda adeta çağ atlamıştır

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise göreve geldiği günden itibaren hava yolu taşımacılığının turizm alanındaki önemini sürekli vurguladıklarını, bu alanda hizmet kalitesinin, çeşitliliğinin artması için ciddi kararlar alıp adımlar attıklarını, Türk Hava Yolları ile çok kapsamlı iş birlikleri yürüttüklerini anlattı.

Hava yolu taşımacılığının önemini anlamak için İstanbul Havalimanı’nın bugün geldiği konuma bakmanın yeterli olduğunun altını çizen Ersoy, “Antalya, Çukurova ve içinde bulunduğumuz Trabzon Havalimanı gibi son 22 yılda ülkemizde tamamlanan ve halen yürütülen inşa, yenileme ve tadilat çalışmalarına baktığımızda hava yolu taşımacılığında ne denli büyük bir mesafe katettiğimizi açıkça görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve iradesiyle Türkiye ulaşımda adeta çağ atlamıştır” dedi.

Ersoy, bu doğrultuda hava yolu taşımacılığının da bugün millet için lüks olmaktan çıktığını, her bölgeye ve her vatandaşa sunulan bir imkan haline geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bütün bunların da ötesinde Türkiye, uluslararası hava yolu ağında bütün Avrupa ülkelerini geride bırakarak tartışmasız bir merkez konumuna yükselmiştir. Böylesi bir konuma gelmişken ulaştırmada altyapının, her şeyin temelini teşkil ettiğini de gözden kaçırmamak gerekiyor. Bizim sorumluluk alanımızdan baktığınızda turizm tesislerimizden kültür varlıklarımıza uzanan bir alanda altyapının sürdürülebilirlik, koruma, kaliteli hizmet ve konfor demek olduğunu vurgulamak isterim.”

Gelen turistlerin şehir hayatına dahil olması, ören yerlerini, müzeleri, tarihi alanları gezmesinin sağlıklı bir altyapıyla sağlanacağına işaret eden Ersoy, “Bu alana verdiğimiz önemi rakam bazında göstermek gerekirse 2002-2024 yılları arasında sadece Trabzon’da yerel yönetimlerin turizm altyapı yatırım projelerine günümüz fiyatlarıyla tam 528 milyon lira destek vermiş bulunuyoruz” diye konuştu.

Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ülkeye gelen nitelikli turist sayısını artırmanın ve dolayısıyla Türkiye ekonomisine, milletin refahına mümkün olan en büyük katkıyı yapmanın gayretinde olduklarını vurgulayarak, “Ulaşım ve altyapıdaki hizmetlerin öncelikli hedefi her zaman milletimizin konforu, milletimizin yaşam kalitesidir” ifadesini kullandı.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bakanlıklarımız arasındaki güçlü işbirliği de yeni eserler, yeni hizmetler olarak ülkemize değer katmaya devam edecektir. Bu minvalde Trabzon Havalimanı merkezli bu kapsamlı projenin tamamlanmasının bizim çalışmalarımız üzerinde de bir çarpan etkisi oluşturacağına inanıyorum. Nihayetinde Trabzon, kültür ve turizm sahasında büyümeye, hak ettiği ilgi ve değeri gerek sosyal gerek ekonomik alanda fazlasıyla görmeye devam edecektir. Trabzon Havalimanı’nın yeni hizmet binaları ile bağlantı yolunun şehrimize, Trabzonlulara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”