THY’den Gani Müjde’nin Kızı ile İlgili İddialara Yanıt

THY’den Gani Müjde’nin Kızı ile İlgili İddialara Yanıt
THY’den Gani Müjde’nin Kızı ile İlgili İddialara Yanıt

Last Updated on 2 Eylül 2024 by Turizm Günlüğü

Senarist Gani Müjde X Sosyal medya hesabından dün kızının THY ile yaşadığı sorunlara ilişkin bir açıklama yaptı. Bugün ise THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, gerçeği yansıtmayan iddialara açıklama getirmek istediklerini belirtti.

Okuyucularımıza ilk olarak Gani Müjde’nin iddialarını okumaları tavsiye ederiz. Altta ise THY’nin konuya dair basın açıklaması yer almaktadır.

GANİ MÜJDE X HESABI: THY ile üç gün süren New York Macerası. (Ayşegül İzlanda’da)
@TK_TR @TurkishAirlines @TK_HelpDesk @BilalEksiTHY

1-) Kızımı 28 Ağustos günü stajı için New York’a göndermek üzere havaalanından Türk Hava yollarına teslim etmiştik. Ama kontuardaki abi “uçak overbook” diyerek ilk müjdeyi vermişti zaten. Yani fazla bilet satılmıştı ve uçamama ihtimali oluşmuştu. En kısa zamanda işine başlamak zorunda olan kızım yaklaşık 25-30 Türk ile beraber uçağın kapısında beklerken Özbek, Arap, Çinli , Rus kim varsa önce uçağa onlar yerleştirilmişler.

2-) Sıra Türklere gelince binersiniz binemezsiniz tartışmaları sonucunda kızımın sinirleri bozulunca ağlamaya başlamış. Bunun üzerine bir yetkili gelip “size sadece acil çıkış kapısı kaldı. Ama sizin sinirleriniz bozuk. Biz sizi uçuramayız biletinizi de iptal ediyoruz” deyivermişler. (Hem suçlu hem güçlü) Kızım yılların yolcusu olduğu için hakları konusunda ısrar etmiş tabii. Çünkü yeniden bilet 55-60 bin liralar civarında (Ekonomi) ve uçak havalanıvermiş bu arada. Uzun süren tartışmalar sonucunda yolcuya ödül bileti vermesi gereken THY bırakın ödül biletini, lütfedip ayın 30 u sabahına bir bilet verip göndermiş kızımı. Kızım koca iki büyük bir küçük bavulu ile tekrar taksiye binip eve geri gelmiş.

3-) 30’u sabahı verdikleri bilet yer numaralı olduğu için kendisi binmiş binmesine ama aynı overbook satışının kavgalarına kapıda şahit olmuş.

Neyse uçak bir bir buçuk saat rötarla havalanmış tam her şey yoluna girmiş uykuya dalmışken okyanus üzerinde “izlanda’ya iniyoruz” anonsu ile uyanıvermiş kızım. Nooluyor ne bitiyor derken tek motoru arızalanan uçak kalan tek motoru ile İzlanda’ya inivermiş Türkiye saati ile tam öğlen vakti. Uzun süre bilgi alamamış kimseden ve saatler sonra yolcuları indirip güvenlikten geçirmişler. Bu arada malum İzlanda’da hava buz ve herkes şortlarla ve kısa kollularla.

4-) Bir süre donduktan sonra neyse ki bavullarınızı alın otellere yerleştiricez, Yeni uçak ancak yarın sabah gelecek” demişler. Bavullar için İzlanda ayazında epey bir bekledikten sonra bir yetkili gelip kızıma “siz tek olduğunuz için size tek kişilik oda veremeyiz odanızı paylaşacaksınız biriyle” demiş.

Odasını paylaşmasını istedikleri 40 yaşlarının üstünde kazık kadar bir Meksikalı ve “erkek”…(Burada Cem Karaca’nın namus belası şarkısını dinliyoruz fonda)

5-) 20 küsur yaşındaki kızım itiraz etmiş tabi. Bir erkekle aynı odayı paylaşmayacağını söylemiş. Epey bir tartışmadan sonra “lanet olsun, sana tek kişilik bir hostel bulduk” demişler ve yolcuların bir kısmını hostele giden otobüse bindirmişler ve “güzel İzlanda’mızı tanıyalım ada turu” böylece başlayıvermiş.

Çok yakınlarda (Keflavik 5 km ve Rejyavik 30 Km) iki büyük şehir varken otobüs kendini dağlara vurmuş. Tam 135 km gitmişler de gitmişler. Saatler sonra hostele varmayı başarmışlar. Gece 21:30 gibi odaya yerleşmişler.

6-) Uçak için ertesi gün saat 07:00 de sözleşilmiş. Ertesi gün saat 07:00 hava alanında olan kalabalık ancak öğleden sonra 12:30 gibi uçmayı başarmış. Uçak 5 saatlik bir yolculuktan sonra New-York’a vasıl olmuş.
Teşekkürler milli gururumuz Türk Hava Yolları…

THY’den, İzlanda’ya acil iniş yapılan New York uçuşuyla ilgili iddialara ilişkin açıklama

İSTANBUL (AA) – Türk Hava Yolları (THY), son birkaç gündür bazı yayın organlarında yer verilen, bir yolcunun New York uçuşuyla ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, gerçeği yansıtmayan iddialara açıklama getirmek istediklerini belirtti.

Üstün, olaya ilişkin ilgili ekiplerin incelemeleri sonrası, bahsi geçen yolcunun 28 Ağustos’ta bilet satın aldığı, uçuşta check-in öncesinde 13 koltuğun overbooked (standartlar dahilinde koltuk kapasitesinin üzerinde yapılmış rezervasyon) olduğu ve yolcuya yer açılması halinde uçmasının teklif edildiği ve yolcunun bunu kabul etmediğini belirtti.

Bunun üzerine yolcunun biletinin ücretsiz değiştirilerek 30 Ağustos’ta uçuşun gerçekleştirildiğini ifade eden Üstün, şöyle devam etti:

“Söz konusu uçuş esnasında okyanus üzerindeyken uçağımızda meydana gelen teknik arıza nedeniyle kokpit ekibimiz, Keflavik’e (İzlanda) mecburi iniş gerçekleştirmiştir. Uçuş ağımızda yer almayan bu istasyonda herhangi bir yerleşik ekibimiz bulunmadığı halde, yolcularımızın buradaki mağduriyetini mümkün mertebe minimize etmek adına yetkili ekiplerimiz, Keflavik Havalimanındaki yetkili handling firmasıyla hızlıca irtibata geçmişlerdir. Halihazırda yüksek turizm sezonu görülen bölgede yetkililerimiz koordinasyonunda ilgili handling firmasınca, 9 farklı otelde hızlıca rezervasyon gerçekleştirilip, 349 yolcunun+kabin ve kokpit ekiplerinin transferlerle bu otellere yerleştirilmeleri sağlanmıştır.”

Bahsi geçen yolcunun da konaklamasının yapıldığını anlatan Üstün, şunları kaydetti:

“Yoğun sezon nedeniyle uzak-yakın tüm alternatif konaklama tesislerinin değerlendirildiği çerçevede ve Schengen vizesi bulunmayan yolcularımızın ülkeye girişlerinin yasak olmasına rağmen bu acil durum nedeniyle özel izin alınarak konaklamaları sağlanmıştır. Yolcumuzun, arkadaşları ile aynı otelde konaklama hususunda ısrarcı olması üzerine, sürece destek sağlayan handling firması yetkilisince söz konusu oteldeki kapasite aşımı nedeniyle bunun mümkün olamayacağı ancak bir arkadaşı ile aynı odayı paylaşması kaydıyla bunun mümkün olabileceği yolcumuza bildirilmiştir. Bu alternatifi kabul etmeyen yolcumuz farklı bir otele yerleştirilmiş ve uçuştaki diğer yolcularımızla birlikte ertesi güne planlanan ikame uçuşumuz ile varış noktası New York’a ulaştırılmıştır.”

Senarist Gani Müjde, kızının overbook mağduru olduğunu ve sonrasında İzlanda’ya acil iniş yapılan meydanda THY tarafından yabancı bir erkekle aynı otel odasını paylaşmasının istendiğini iddia etmişti.