FTI’nin İflası Sonrasında Ortaya Çıkan Bir Milyar Euro’luk Borç Yükü: Ödeme Planı Belirsizliği

FTI GROUP İflas
FTI'nin İflası Sonrasında Ortaya Çıkan Bir Milyar Euro'luk Borç Yükü: Ödeme Planı Belirsizliği

Last Updated on 11 Eylül 2024 by Turizm Günlüğü

FTI’nin iflası sonrası ortaya çıkan bir milyar Euro’luk dev borç yükü, alacaklılar ve yatırımcılar arasında büyük endişe yaratıyor. Bavyera devletinin bu süreçteki rolü ve alacakların nasıl tahsil edileceği merak konusu.

FTI Touristik GmbH’nin iflas süreci derinleşirken, şirketin üzerindeki bir milyar Euro’yu aşan borç yükü, alacaklıların ve ekonomi uzmanlarının gündemindeki en sıcak konulardan biri haline geldi. Münih İlçe Mahkemesi tarafından başlatılan iflas işlemleri kapsamında, Bavyera devletinin garantilediği ve şimdi nasıl geri alınacağı belirsiz olan milyonlarca Euro da dahil olmak üzere, borçların ödenme biçimi büyük bir belirsizlik yaratıyor. İflas yöneticisi Axel Bierbach’ın düşük geri ödeme beklentileri, alacaklıların ve yatırımcıların kaygılarını artırıyor.

FTI İflası: Bavyera Yeşilleri, Vergi Kaybını Eleştiriyor

touristik-aktuell.de yer alan habere göre; Corona pandemisi sırasında FTI’ya Bavyera tarafından sağlanan kefaletin vergi israfı olduğunu Bavyera Yeşilleri eleştirdi. Deutsche Presse Agentur (DPA) bu durumu bildirdi.

Rapora göre, Bavyera Eyaleti seyahat şirketine yaklaşık 193 milyon Euro tutarında işletme kredisi garantisini vermişti. “Maalesef, yaklaşık 200 milyon Euro eyalet garantisi rüzgara karıştı,” diye alıntılıyor DPA, Yeşiller meclis üyesi Ludwig Hartmann’ı.

“Pahalı Hayat Uzatma Çabası”

Hartmann, Bavyera’nın kefalet politikasının daha kısıtlayıcı olması gerektiğini talep ediyor. “CSU, yüksek vergi bedelleriyle ekonomik olarak ölü atlar üzerine bahse girmek konusunda artık tek başına karar veremez.” Hartmann’a göre, kefalet yalnızca pahalı bir hayat uzatma çabası olmuş.

Bavyera Ekonomi Bakanlığına göre, garanti edilen kredi kısmen teminat altına alınmış. İflas süreci sonucunda eyaletin ne kadar para geri alacağı belirsiz, ancak iade miktarının çok yüksek olmaması bekleniyor. Münih’teki Müller-Heydenreich Bierbach & Kollegen avukatlık firmasından iflas yöneticisi Axel Bierbach, bir basın toplantısında oldukça düşük bir geri ödeme oranı beklediğini açıkladı. Zira şirketin borç yükü çok büyük.

Bir Milyar Euro Borç

Bierbach, yalnızca FTI Touristik GmbH’nin borçlarının yaklaşık bir milyar Euro olduğunu tahmin ediyor. Bu borçlara karşılık gelen varlıkların ne olduğu ise henüz belirsiz.

1 Eylül’de Münih İlçe Mahkemesi iflas sürecini başlattı. Bu tarihten itibaren alacaklılar, iflas tablosuna alacaklarını kaydedebilirler.

DRSF: Şimdiye Kadar 150.000’den Fazla Tüketici İle İletişim Kuruldu

Öte yandan, Alman Seyahat Güvenlik Fonu (DRSF) paket tur müşterileri için iade süreci, başlangıçtaki bazı zorluklardan sonra Ağustos ortasından bu yana devam ediyor.

Bir sözcüye göre, “hala tam olarak rayında olduğumuzu” belirtiyor. Bu sonbaharda iadelerin çoğunu ödemeyi planlıyorlar. Şu anda “150.000’den fazla” tüketici DRSF tarafından iletişime geçirildi. Çoğu zaten bir başvuru yapmış. Ödemeler planlandığı gibi devam ediyor, DRSF tarafından Salı günü bir kez daha açıklandı.