Polonya Merkezli E-Sky, Thomas Cook’u Satın Aldı: Bu İşlem Avrupa Seyahat Pazarını Nasıl Etkileyecek?

Polonya Merkezli E-Sky, Thomas Cook'u Satın Aldı: Bu İşlem Avrupa Seyahat Pazarını Nasıl Etkileyecek?
Polonya Merkezli E-Sky, Thomas Cook'u Satın Aldı: Bu İşlem Avrupa Seyahat Pazarını Nasıl Etkileyecek?

Last Updated on 11 Eylül 2024 by Turizm Günlüğü

Polonya’nın önde gelen seyahat platformlarından E-Sky, Thomas Cook markasını bünyesine katarak Avrupa seyahat pazarındaki yerini güçlendirdi. Çinli Fosun Turizm Grubu’ndan yapılan satın alımın sektöre etkileri merak konusu.

E-Sky Grubu’nun, Thomas Cook’u Çin merkezli Fosun Turizm Grubu’ndan resmi olarak satın alması, Avrupa seyahat endüstrisinde dengeleri değiştirecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 2004 yılından bu yana hizmet veren ve Orta ile Doğu Avrupa’nın önde gelen seyahat platformları arasında gösterilen E-Sky, bu stratejik hamleyle birlikte hem pazar payını genişletmeyi hem de uluslararası rekabette gücünü artırmayı hedefliyor. İşlem sonrasında Thomas Cook markasının, E-Sky’ın geniş uçuş ve tatil paketi ağına entegrasyonu nasıl olacak ve bu birleşme Avrupa seyahat pazarına nasıl bir yön verecek? Tüm bu sorular, sektör analistleri ve müşteriler tarafından yakından takip ediliyor.

Thomas Cook: Portal E-Sky, Marka Haklarını Devraldı

Çin merkezli Fosun Turizm Grubu
Çin merkezli Fosun Turizm Grubu

touristik-aktuell.de yer alan habere göre; Polonya merkezli E-Sky Grubu, kendi ifadelerine göre Orta ve Doğu Avrupa’nın önde gelen seyahat platformlarından biri, Thomas Cook’u Çinli Fosun Turizm Grubu’ndan satın aldı. Satış fiyatı açıklanmadı. Fosun Turizm Grubu, Thomas Cook’un eski hissedarlarından biri, iflastan sonra marka haklarını satın almış ve 2020’de çevrimiçi bir marka olarak faaliyete geçirmişti.

E-Sky’ın Thomas Cook’u devralması, şirketin E-Sky’ın uçuş envanterine erişimini sağlayacak ve şirketin daha da büyümesine destek olacak. E-Sky Grubu’nun kurucu ortağı ve CEO’su Lukasz Habaj, “Bu devralma, sadece uçuş satmakla kalmayıp, mevcut pazarlarımızda Avrupa ve Latin Amerika’da paket turlar sunmak ve Batı Avrupa’ya genişlemeye devam etmek istediğimiz stratejimizin bir parçasıdır,” dedi.

  • 2004 yılında kurulan şirket, şu anda E-Sky ve E-Destinos markalarıyla Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ile Afrika’da 50’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor.
  • Şirket, 2023 yılında yaklaşık 19 milyon Euro kar elde ettiğini ve bu rakamın bir önceki yıla göre %42 artış gösterdiğini ve 2019’a kıyasla neredeyse üç katına çıktığını bildirdi.