GlobeMeets B2B Networking Event’in İkinci Yılında Görkemli Açılış

Bu yıl ikincisi düzenlenen GlobeMeets B2B Networking Event, yoğun ilgiyle Rixos Tersane Hotel İstanbul’da başladı.

Last Updated on 13 Eylül 2024 by Turizm Günlüğü

Bu yıl ikinci kez kapılarını açan GlobeMeets B2B Networking Event, yoğun bir katılımla Rixos Tersane Hotel İstanbul’da başladı.

GlobeMeets B2B Networking Event

Etkinliğe İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler ve İGA Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın gibi önemli isimler katıldı. Etkinlik, çok sayıda ülkenin başkonsoloslarını, STK başkanlarını ve yerli yabancı basın mensuplarını ağırladı. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da hem açılışta yer aldı hem de bir konuşma gerçekleştirdi.

GlobeMeets B2B Networking Event
GlobeMeets B2B Networking Event

Seyahat endüstrisinde hizmet sağlayıcılarla doğru alıcıları bir araya getiren GlobeMeets B2B Networking Event, 13 Eylül Cuma günü de bu misyonunu sürdürerek turizm sektörüne katkıda bulunacak. Sektör temsilcileri 13 Eylül Cuma akşamı saat 19.00 – 23.45 arasında Fişekhane’de Networking Partisinde buluşacak.

Hüseyin Kurt: “GlobeMeets B2B Networking Event bir etkinlik değil, bir event değil, bir vizyon ve rüya projesidir”

GlobeMeets B2B Networking Event Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt

GlobeMeets B2B Networking Event Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt açılış konuşmasında, turizm ve etkinlik sektörlerinde iş birliği, dayanışma ve yenilikçiliği vurgulayarak, “Bu yıl talepler üzerine etkinliğimizi iki güne çıkardık ve organizasyonumuz geçen seneye göre üç kat büyüdü. Bütün masalarımız iki ay kala doldu. İstanbul’dan ve Türkiye’nin 37 şehrinden alıcı acentelerimizle, dünyanın 20 ülkesinden gelen misafir alıcı acentelerimizi dünyada 50’nin üzerinde ülkede lokal acente hizmeti alabilecekleri DMC’ler, Destination Managment Company’ler, lokal acenteler, 25 civarında havayolu, İGA, 10 ülkenin turizm ofisi, aynı zamanda yurt dışından oteller, sigorta şirketleri, kruvaziyer şirketleri randevulu görüşmelerde bir araya getiriyoruz. Bu organizasyon doğru alıcılarla doğru servis sağlayıcılarını bir araya getirmek amacıyla yola çıkan ve emin adımlarla yoluna devam eden bir organizasyondur” dedi.

Kurt, konuşmasının sonunda “GlobeMeets B2B Networking Event bir etkinlik değil, bir event değil, bir vizyon ve rüya projesidir” diyerek bu vizyonun ve rüyanın gerçekleşmesinde emeğini, katkısını ve desteğini esirgemeyen sektör paydaşlarına ve protokole teşekkürlerini sundu.

Firuz Bağlıkaya: “Ülkemiz için en önemli sektör, ekonominin en önemli lokomotifi turizmdir, Turizmin lokomotifi de seyahat acenteleridir”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ise “İkinci kez açılışını yaptığımız GlobeMeets etkinliğinin sektör için çok önemli bir eksiği tamamladığını biliyoruz, böyle bir ihtiyacı giderdiğini de son iki yılda farkına vardık. İnanıyorum ki GlobeMeets etkinliği çok uzun yıllar sektörümüze hizmet edecektir. Sağlık, spor, yayla ve kaplıca turizmi gibi turizm adına oluşturulmuş pazarlanabilir ne varsa, ne turizm çeşidi varsa tamamı seyahat acenteleri tarafından turizm ürünü haline getirilmiştir. Turisti bulan, turistin aklına ülkemizde tatil yapmayı getiren, etkinlik yapmayı getiren, bu fikri akıllarına düşüren, ülkesinden alıp buraya getiren, hizmetlerini eksiksiz tamamlayarak turisti bizim ülkemizden mutlu ayrılmasını sağlayanlar seyahat acenteleridir, tur operatörleridir” ifadelerini kullandı. Bağlıkaya, turizmin ülke ekonomisindeki lokomotif rolüne ve sektörün dinamik yapısına dikkat çekerek, GlobeMeets’in bu dinamizme katkı sağladığını vurguladı.

GlobeMeets B2B Networking Event
GlobeMeets B2B Networking Event