Antalya’ya Müjde: Almanya’dan Şarm El Şeyh’e Kışın Direkt Uçuş Yok

Şarm El-Şeyh
Şarm El-Şeyh

Last Updated on 12 Eylül 2024 by Turizm Günlüğü

Almanya’dan Şarm El Şeyh’e kış aylarında doğrudan uçuşların olmaması, tur operatörlerinin Sina Yarımadası’ndaki bu popüler tatil destinasyonuna olan talebin azalmasına yol açarken, bu durum Antalya için bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Alman turistlerin alternatif güneşli tatil destinasyonları arasında Antalya’nın cazibesi artıyor.

2025 yaz sezonu için Dertour gibi büyük tur operatörleri tarafından Şarm El Şeyh için talep ve satışların “iyi” olduğu belirtilse de, kış aylarında müşterilerin Kahire veya İstanbul üzerinden aktarma yaparak bölgeye ulaşmaları gerekiyor. Bu durum, direkt uçuşların olmamasının yol açtığı zorlukları ortaya koyuyor.

Air Cairo gibi havayollarının kış sezonunda Şarm El Şeyh’e yönelik daha fazla ilgi göstermesi beklenirken, bu beklenti karşılanmadı. ETI gibi tur operatörleri, “Bu, satışları zorlaştırıyor” yorumunda bulunarak, durumdan duydukları memnuniyetsizliği dile getiriyorlar. Özellikle Frankfurt merkezli tur operatörü için bu durum hayal kırıklığı yaratıyor çünkü şirkete ait Kızıl Deniz Otelleri, bölgedeki tesislere ciddi yatırımlar yapmış ve büyük beklentiler içerisindeydi.

Diğer yandan, Öger Tours’tan Mısır Ürün Yöneticisi Volker Bromund, Şarm El Şeyh’in “büyük bir potansiyale” sahip olduğunu, ancak bu potansiyelin şu anda tam olarak değerlendirilemediğini belirtiyor. Alltours ve Schauinsland gibi diğer büyük tur operatörleri de benzer şekilde, bölgeye olan düşük talepten ötürü zorluklar yaşadıklarını kabul ediyorlar.

Ancak Coral Travel ve Ferien Touristik gibi bazı operatörler, direkt uçuşların iptaline rağmen, Şarm El Şeyh’e olan talebin kendi teklifleri sayesinde hala yüksek olduğunu rapor ediyor. Coral Group, İstanbul üzerinden düzenli hat uçuşlarıyla bölgeye hizmet vermeye devam ediyor ve bu sayede turist akışını sürdürüyor. Ürün Müdürü Marika Schmidt, “Otel portföyümüzü orada sürekli genişletiyoruz” diyerek, bölgedeki yatırımlarının devam ettiğini vurguluyor.

Antalya, Almanya’dan gelen direkt uçuşların olmamasından dolayı, kış turizminde daha fazla Alman turisti ağırlama fırsatı buluyor. Bu durum, kıyı şehrinin turizm sektörü için olumlu bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Kaynak: touristik-aktuell.de