Site icon Turizm Günlüğü

Japonya, Türkiye’ye Vize Zorunluluğu Getirdi İddiası Gerçek Mi?

Japonya, Türkiye'ye Vize Zorunluluğu Getirdi İddiası Gerçek Mi?

Japonya, Türkiye'ye Vize Zorunluluğu Getirdi İddiası Gerçek Mi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Japonya’nın Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu duyurdu. İki ülke arasındaki mevcut “Vize Muafiyet Anlaşması” çerçevesinde, turizm veya iş amaçlı seyahatlerde Türk vatandaşlarının Japonya’ya üç ay süreyle vizesiz girebileceği hatırlatıldı.

Son günlerde sosyal medya ve bazı haber kaynaklarında yer alan “Japonya, Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdi” iddiaları hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Yapılan resmi açıklamada, Japonya ile Türkiye arasında halen geçerli olan Vize Muafiyet Anlaşması gereğince, turistik ya da iş gezileri için Japonya’ya seyahat edecek Türk vatandaşlarının üç aya kadar vize muafiyetinden yararlanabileceği belirtildi. Açıklamada, vatandaşların yanıltıcı bilgilere itibar etmemesi ve resmi kanallardan gelen bilgileri takip etmesi gerektiği vurgulandı.

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi,Japonya’nın Türk vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdiği” iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

Merkez, Dezenformasyon Bülteni’nin 144. sayısını yayımladı. Bültende;

“Japonya, Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdi” iddiasının da gerçeği yansıtmadığı belirtilen bültende, iki ülke arasındaki “Vize Muafiyet Anlaşması” uyarınca, turizm ve iş ziyareti amacıyla Japonya’ya seyahat edenlerin, 3 ay süreyle vizeden muaf olduğu anımsatıldı.

Exit mobile version