Site icon Turizm Günlüğü

Adana’da Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

Seyhan Nehri önünde Sabancı Merkez Camii, Adana'da Eski Saat Kulesi ve Taş Köprü. - Görsel: Depositphotos

Sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginliği ile Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri olan Adana’da ziyaret edebileceğiniz birçok büyüleyici yer bulunuyor.

En büyük şehirlerden biri olan Adana, hem modern hem de tarihi dokusunu kaybetmemiş birbirinden güzel lokasyonları ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Siz de Adana’nın bu eşi benzeri olmayan güzellikteki destinasyonları keşfetmek isterseniz Adana-Ankara uçak bileti ve çok daha fazlasını Obilet’ten inceleyebilir, kendinize keyifli Adana gezi rotası oluşturabilirsiniz.

Adana’da Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

1- Seyhan Nehri

Akdeniz’e dökülen uzun bir ırmak olan Seyhan Nehri, Adana bölgesinin oldukça özel ve simgeleşmiş noktalarından biri. Turistler tarafından da fazlasıyla ilgi gören Seyhan Nehri’nin üzerinde bir Taş Köprü bulunuyor. Ayrıca nehrin çevresinde park, kafe ve restoran gibi birçok olanak da mevcut.

2- Ceyhan Nehri

Adana’da bulunan ve Türkiye’nin en önemli akarsularından biri olan Ceyhan Nehri aynı zamanda bölgedeki en büyük akarsulardan biri olması ile öne çıkıyor. Her gün çok sayıda ziyaretçi ağırlayan bu nehrin çevresinde çok sayıda park, bahçe ve yürüyüş alanları yer alıyor. Şehrin gözde yerlerinden biri olan Ceyhan Nehri mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Dilerseniz hemen Obilet ile Adana’ya ucuz uçak bileti fiyatlarını araştırarak bu güzel yerleri yakından keşfedebilirsiniz.

3- Taş Köprü

Adana’nın en özel yerlerinden biri olan Taş Köprü, Seyhan Nehri üzerinde konumlanan önemli bir tarihî yapıdır. Yapımı çok eski dönemlere dayanan bu değerli yapı her yıl turistler tarafından da oldukça ilgi görüyor. Hem gece hem de gündüz ayrı güzel olan Taş Köprü’yü ziyaret ederek eşsiz bir manzara görüntüsü yakalayabilirsiniz.

4- Tarihî Kazancılar Çarşısı

Adana’nın Seyhan bölgesinde yer alan Tarihî Kazancılar Çarşısı, bölgedeki mutlaka ziyaret edilmesi gereken lokasyonlardan biri. 500 yıldan uzun bir geçmişe dayanan Tarihî Kazancılar Çarşısı’nda eşsiz güzellikte çeşitli el yapımı ve yöresel ürünler bulabilirsiniz. Dilerseniz Adana’nın sembollerinden biri olan Tarihî Kazancılar Çarşısı’nı ziyaret ederek keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

5- Göksu Nehri

Gökçay ve Gökdere olarak iki kolu bulunan Göksu Nehri, çevresinde birçok aktivite olanağı bulunması ile Adana’nın en özel ve görülmeye değer yerlerinden biri. Göksu Nehri çevresinde yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir, kano yapabilir ve eşsiz doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

6- Varda Köprüsü

Adana’nın Karaisalı ilçesinde yer alan Varda Köprüsü gören herkesi kendine hayran bırakan bir yapı. Adana’da yaşayan yerli halk tarafından Koca Köprü adıyla da anılan bu yer etkileyici bir güzelliğe sahip. Günün her zaman diliminde ziyaret edebileceğiniz Varda Köprüsü’nü Adana’ya geldiğinizde mutlaka ziyaret edip görmenizi öneririz.

7- Kapıkaya Kanyonu

Kapıkaya Kanyonu, Adana’nın Karaisalı sınırları içerisinde bulunan ve doğal güzelliği ile ziyaretçilerine eşsiz deneyimler yaşatan bir lokasyon. Doğaseverler için harika bir yer olan Kapıkaya Kanyonu’nda kamp yapabilir, yürüyüşe çıkabilir, bisiklet turları düzenleyebilir ve dağcılık aktiviteleri yapabilirsiniz. Doğa ile iç içe keyifli vakit geçirebileceğiniz bu yer Adana’da görülmesi gereken önemli yerlerden biri.

8- Yumurtalık Plajı

Adana’da kalabalıktan uzak, denize karşı kafa dinleyebileceğiniz en güzel yerlerden biri Yumurtalık Plajı. Masmavi denize sahip olan bu temiz plajın çevresinde yararlanabileceğiniz kafeler de bulunuyor. Adana’ya yolunuz düşerse Yumurtalık Plajı’nda denizin keyfini en iyi şekilde çıkarabilirsiniz.

9- Anavarza Antik Kenti

Adana’da Kozan bölgesi sınırları içerisinde yer alan Anavarza Antik Kenti, Türkiye’deki kesinlikle görülmesi gereken antik kentlerden biri. Eski dönemlerden kalma birçok kalıntıya ev sahipliği yapan Anavarza Antik Kenti özellikle tarih meraklılarının fazlasıyla hoşuna gidecek bir destinasyon. Adana’ya gittiğinizde rotanıza bu eşsiz mekânı eklemeyi unutmayın.

10- Karataş Plajı

Adana’da bulunan Karataş Plajı, sahip olduğu uzun kumsalı ile hem Türkiye’deki hem de dünyadaki sayılı plajlardan biridir. Temiz bir denize ve çevreye sahip olan bu plaj sahilden denizin dibine kadar incecik kum ile kaplıdır. Karataş Plajı’nın etrafında birçok yeme içme olanağı da mevcut. Adana’ya yolunuz düştüğünde mutlaka Karataş Plajı’na da uğramanız öneriliyor.

Exit mobile version