Site icon Turizm Günlüğü

Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne 4 Yeni Şehir Daha Katılıyor

Turizm Bakanı Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin galasına katıldı.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin 13. durağı olan İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin açılış galasında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni müjdeyi verdi. Türkiye Kültür Yolu Festivali gelecek yıl 20 şehre taşınacak.

İSTANBUL (AA) – Sanat ve siyaset dünyasından birçok ismin konuk olduğu programda konuşan Ersoy, “kültür ve sanatla bütünleşmiş bir turizm” vizyonuyla Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni hayata geçirdiklerini belirterek, bu kapsamda her alanda sanatı ve sanatçıyı da desteklerini söyledi.

Gelecek yıl uluslararası alanda Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin çok daha etkili şekilde duyulacağını aktaran Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yine dünya çapında çok özel işler ve isimler ülkemizde ağırlanacak. 2025 yılı itibarıyla Kültür Yolu Festivali rotamıza eklenen Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri ile festival coşkumuz tam 20 şehrimizde yaşanacak. Bu da çok daha fazla sayıda insanımızın Kültür Yolu Festivali ile tanışması anlamına geliyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Şüphesiz bu şehirlerimiz, muazzam tarih ve kültürleriyle festivalimize yeni değerler, zenginlikler katacaktır. Amacımız şehir sayımızı artırarak, özellikle uluslararası alanda ülkemizin eşsiz kültür ve sanat varlığını, tarihini ve medeniyet mirasını bütünüyle ortaya koyacağımız muazzam bir sahne oluşturmak. Bu yıl şu ana kadar festivalimizi gerçekleştirdiğimiz tüm kentlerde hem ticari hem de sosyal hareketliliğin adeta tavan yaptığını gördük. Şehir dışından gelenler festival coşkusuna katılırken kentin ticari hayatına da önemli bir ivme kazandırdı. Bu durumun yeni şehirlerimiz için de aynı şekilde gerçekleşeceğine eminim.”

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali 20 şehirde gerçekleştirilecek. Bu yılki 16 şehre ek olarak Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri de festival takviminde önümüzdeki yıl yerlerini alacak.

Exit mobile version