Site icon Turizm Günlüğü

Antalya, 2024’ün İlk Dokuz Ayında 14 Milyon Ziyaretçiyle Rekor Kırdı!

Ruslar Türkiye'de Yaz Sezonunu Uzatacak

Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler

Dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Antalya, 2024’ün ilk dokuz ayında 14 milyon 71 bin 412 turist ağırlayarak yeni bir rekora ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre %8’lik bir artış gösteren bu rakam, şehrin turizm sektöründeki başarısını gözler önüne seriyor. Antalya’nın bu başarısı, şehrin kültürel zenginliklerini ve doğal güzelliklerini arayan ziyaretçilerin ilk tercihi olmaya devam ettiğini kanıtlıyor.

Dünyanın gözde turizm merkezleri arasında yer alan Antalya, turist akınıyla yoluna hız kesmeden devam ediyor.

Turizmde tüm zamanların en iyi ilk 9 aylık ziyaretçi verisine ulaşan Antalya, 2024 yılının ilk 9 ayında ağırlanan 14 milyon 71 bin 412 ziyaretçi ile yeni bir rekora imza attı.

İlk 9 ayda kente gelen turist sayısındaki artış oranı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oldu.

Rusya İlk Sırada

Yılın 9 aylık döneminde Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu ilk sıradaki yerini bu sene de korudu.

Antalya’ya ilk 9 aylık dönemde en çok ziyaretçi 3 milyon 245 bin 626 ile Rusya Federasyonu’ndan gelirken Almanya 2 milyon 705 bin 103 ziyaretçi ile ikinci, İngiltere 1 milyon 298 bin 313 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı.

İngiltere’yi sırasıyla Polonya, Kazakistan, Romanya, Hollanda, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya takip etti.

Rusya Eylül Ayının da Lideri

Benzersiz iklimi, masmavi denizi, altın sarısı kumsalları, kaliteli tesisleri, yemyeşil doğası ve zengin tarihi ile dört mevsim turizm imkânı sunan Antalya, eylül ayında da ziyaretçi sayısında rekor kırdı.

Antalya’ya geçtiğimiz eylül ayında gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 92 bin 682 artışla 2 milyon 339 bin 469 oldu.

Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler

Yeni bir rekora imza atılan eylül ayında, Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine ilk sırada yer aldı.

Polonya’yı sırasıyla İngiltere, Romanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda ve
Moldova takip etti.

Exit mobile version