Site icon Turizm Günlüğü

Firuz Bağlıkaya’nın TÜRSAB Seçimlerini Kaybetmesinin Formülü: İşte Detaylar

25 Dönem TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya

25. Dönem TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya / Firuz Bağlıkaya'nın TÜRSAB Seçimlerini Kaybetmesinin Formülü: İşte Detaylar

Turizmci Cem Polatoğlu, yaklaşan TÜRSAB seçimleri üzerine kapsamlı bir analiz sunuyor. Yazısında, Firuz Bağlıkaya’nın yeniden seçilme ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak belirli “mucizelerin” gerçekleşmesi durumunda bu durumun değişebileceğini belirtiyor. İşte bu mucizevi değişiklikler:

1. Seçim sisteminin değişerek, İstanbul merkezli olmaktan çıkıp bölgelerde yapılması,
2. Seyahat acenteliği dışındaki hizmetleri sunan Rent a Car, Transfer, Sağlık, Hac ve Umre gibi şirketlerin TÜRSAB bünyesinden ayrılması,
3. Mevcut başkan yardımcısı Davut Günaydın’ın, mevcut yönetimden ayrılıp bağımsız aday olarak seçmenleri İstanbul’a taşıyabilecek maddi kaynakları bulması,
4. Diğer adayların bir araya gelip, iyi bir sponsor desteği ile Anadolu’dan acentaları İstanbul’a getirmesi.

Polatoğlu, bu değişikliklerin gerçekleşmesinin zor olduğunu, ancak bu senaryoların oluşması durumunda Bağlıkaya’nın başkanlık koltuğunu kaybetme ihtimalinin artacağını vurguluyor.

İşte Polatoğlu’nun yazısının tamamı:

“TÜRSAB Seçimlerini Bağlıkaya Alır…

Seçim dönemine girdik. Adaylar teker teker ortaya çıkmaya hatta çalışmalarına başladılar. Ancak, son anda seçim sisteminde bir değişiklik olmaz ise, yönetimde de bir değişim olmayacağı aşikar.

Yani, yalan ve yılan hikayesine dönen “yeni kanun” seçime kadar çıkmaz ve taşımalı sistem devam ederse, maliyeti 50 milyon lirayı aşabilecek parayı bulup, bir kez daha üç-dört bin kişiyi İstanbul’a getirebilecek olan Firuz Bağlıkaya, önümüzdeki seçimleri sorunsuz alır.

Değişim Mucize

Bağlıkaya’nın seçimleri kaybetmesi ancak mucizelere bağlı.

Nedir bunlar?

1) Yeni kanunla beraber seçim sisteminin değişmesi. Yani seçimlerin İstanbul’da değil bölgelerde yapılması.

2) Seyahat acentacılığı yapmayan Rent a Car, Transfer, Sağlık, Hac Umre vs şirketlerinin TÜRSAB bünyesinden ayrılmaları.

TÜRSAB Başkan adayı Davut Günaydın,, TÜRSAB 24. Olağan Genel Kurulu’nda seçim vaatlerini açıkladı.

3) Başkan yardımcısı Davut Günaydın’ın adaylık için bugünkü yönetimden ayrılıp, seçmenleri İstanbul’a taşıyabilecek sermaye bulması.

4) Diğer adayların birleşip, iyi bir sponsor ile Anadolu acentalarını İstanbul’a taşıması.

An itibarı ile görünen köy bu…

Sevgiler

Cem Polatoğlu”

Exit mobile version