Site icon Turizm Günlüğü

İstanbul’dan Uçakla Gidebileceğiniz Tatil Rotaları

İstanbul’dan Uçakla Gidebileceğiniz Tatil Rotaları

İstanbul’dan Uçakla Gidebileceğiniz Tatil Rotaları

İstanbul’dan aktarma yapmadan birçok ülkeye veya Türkiye’nin birçok şehrine uçuş yapabileceğini biliyor musun? Hem konumu hem de içerisinde 2 havalimanı bulunduran İstanbul, Türkiye’den yurt dışına uçmak veya yurt dışından Türkiye’nin farklı noktalarına gitmek için tam bir geçiş noktası konumunda. Biz, İstanbul’dan ulaşabileceğin farklı kültürel ve doğal güzellikler sunan harika tatil noktalarını senin için derledik. Tatil planlarını yaparken bu rotaları değerlendirebilirsin.

1. Antalya

Deniz, kum ve güneş denilince akla ilk gelen yerlerden olan Antalya, plajları, tarihi yapıları ve Akdeniz’in sıcak sularıyla her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Antalya’da Kaleiçi gibi tarihi bölgeleri gezebilir, Konyaaltı ve Lara plajlarında güneşin tadını çıkarabilirsin. Gündüzü geceye bağlayabileceğin Antalya, her yaşam stiline hitap ediyor. Şehir merkezi kadar birbirinden güzel ilçelere de sahip olan Antalya, yaz aylarında rotanı çevirebileceğin yerlerden. İstanbul’dan Antalya’ya uçak bileti fiyatları ortalama 2500 TL’den başlıyor. (Not: 2024 yılında Enuygun.com İstanbul Antalya uçak bileti sayfasından bakılmıştır)

2. Kapadokya

Nevşehir’de bulunan Kapadokya, doğal kaya oluşumları ve peri bacalarını görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor. Binlerce yıl önce volkanik patlamalar sonucu oluşan peribacaları, 1985’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklendi. Bölgede sıcak hava balonlarıyla benzersiz manzaralar izleyebilir, yeraltı şehirlerini gezerek farklı deneyimler yaşayabilirsin. İstanbul’dan Nevşehir’e uçak bileti fiyatları ortalama 2700 TL’den başlıyor. (Not: 2024 yılında Enuygun.com İstanbul Nevşehir uçak bileti sayfasından bakılmıştır)

3. Doha / Katar

Kışın yaz tatili yaşamak isteyenlerin ilk tercihlerinden olan Doha, aktivite ve eğlence seçenekleri ile lüks ve konforu bir arada sunuyor. Kendini her anlamda özel hissedeceğin son derece lüks otellerde konaklayabilir, çölde özel SUV araçlarla safari yapabilir veya lüks markaların son trend mağazalarından alışveriş yapabilirsin. Modern mimarisi ile son zamanlarda adından sık sık bahsettiren Doha, günümüz şehir hayatı ile geleneksel Arap kültürünü harmanlayarak misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

4. Londra / İngiltere

Mutlaka görmen gereken yerler listesinde olması gereken Londra, seni İngiltere tarihinde uzun bir yolculuğa çıkaracak. Tarihi yapıları, her milletten insanın varlığı, multikültürel yapısı ile sana tam bir kültür gezisi sunuyor. British Museum, Buckingham Sarayı ve Thames Nehri kıyısındaki yürüyüşler yapabileceğin Londra’ya, İstanbul’dan her gün 2-3 sefer düzenleniyor.

5. Paris / Fransa

Romantik bir tatil denilince akla ilk gelen yerlerden olan Paris, Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Notre Dame Katedrali gibi ikonik yapılarıyla da adından sık sık bahsettiriyor. Romantik bir tatil geçirmek isteyenlerle birlikte, sanatseverler için dünyaca ünlü müzeler ve galeriler sunan şehir, aynı zamanda moda konusunda da oldukça iddialı. İstanbul’dan yaklaşık 4 saat gibi kısa bir uçak seyahati ile büyülü şehre ulaşabilirsin.

6. Maldivler

İncecik beyaz kumlu plajları, kristal berraklığındaki suları ve her detayı düşünülmüş konaklama seçenekleri ile karşımıza Maldivler çıkıyor. Çiftlerin balayı gibi özel zamanlarını geçirmek için tercih ettikleri Maldivler, sakin bir tatil geçirmek ve su altı sporları deneyimi yaşamak isteyenler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. İstanbul’dan direkt uçuşlar ile ulaşabileceğin Maldivler sana bambaşka dünyaların kapısını aralıyor.

7. Mısır

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Mısır piramitleri günümüzde de gizemini korumaya devam ediyor. Şehir, dev piramitleri, mimari detayları, mistik dokusu ve çölleri ile her sene binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Buram buram tarih kokan Mısır’da firavun mezarlarını ve eski uygarlıkların izlerini keşfedebilir geçmişe yolculuğa çıkabilirsin.

8. Roma / İtalya

Roma denilince akla Kolezyum, Vatikan ve Trevi Çeşmesi gibi dünyaca ünlü simgeler geliyor. Her sokağında farklı bir tarih yatan Roma’da görmen gereken birçok yer bulunuyor. Köklü bir geçmişe sahip olan Roma aynı zamanda İtalyan mutfağının en lezzetli hallerini misafirlerine sunuyor. İstanbul’dan kısa bir yolculuk ile ulaşabileceğin Roma, görmen gereken yerler listesinde yer almalı. İstanbul’dan Roma’ya uçak bileti fiyatları ortalama 2400 TL den başlıyor. (Not: 2024 yılında Enuygun.com İstanbul Roma uçak bileti sayfasından bakılmıştır)

9. Belgrad / Sırbistan

Balkanlar’ın kalbi olarak kabul edilen Belgrad, tarihi zenginliği, bohem atmosferi ve hareketli gece hayatı ile adından sık sık bahsettiriyor. Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği bu şehir, tarihi kaleleri ve müzeleri ile dikkat çekerken İstanbul’dan kısa bir uçak seyahati ile ulaşabiliyorsun. Belgrad’ın son dönemlerde yıldızının parlamasındaki en büyük nedenlerden biri de vize gerekliliği olmaması. Sana önerimiz havalar daha da soğumandan rotanı Belgrad’a çevirmen.

10. Prag / Çekya

Yılın her dönemi farklı bir güzelliğe bürünen Prag, her sene binlerce kişiyi kendine çekiyor. Bahar aylarında uyanan doğa ile sana bambaşka güzellikler sunan Prag, kış aylarında yağan bembeyaz karlar ile seni büyüleyecek bir güzelliğe bürünüyor. Bize sorarsan Prag’a en çok bahar ayları yakışıyor. Kafka Müzesi, Karl Köprüsü, John Lennon duvarı ve birbirinden muhteşem yerleri keşfetme şansı bulacağın Prag’a gitmek için İstanbul’dan direkt uçak seferleri bulunuyor.

11. Budapeşte / Macaristan

Buda ve Peşte olmak üzere iki farklı bölgeden oluşan şehir, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan birçok anıt, müze ve tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Muhteşem mimarisi ile adından sık sık bahsettiren Budapeşte, Tuna Nehri’nin kıyısında boylu boyunca uzanıyor.

12. Amsterdam / Hollanda

Kendine has dokusu ile karşımıza çıkan Hollanda, kanallar şehri olarak biliniyor. Yılın her dönemi kanal turlarına katılarak şehri keşfedebilir, birbirinden ilginç müzeleri gezebilirsin. Renkli laleleriyle de bilinen şehre İstanbul’dan kısa bir uçak yolculuğu ile ulaşabilirsin.

Exit mobile version