Site icon Turizm Günlüğü

29 Ekim’de Ankara, İstanbul ve İzmir’de Hangi Hatlar Ücretsiz?

İstanbul Havalimanı metro

İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar, hangi duraklar var? Kağıthane-İstanbul Havalimanı arası ne kadar, kaç dakika sürecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara, İstanbul ve İzmir’de metro ve raylı sistem hatları ücretsiz olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Bakanlığına bağlı raylı sistem hatlarının ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.

ANKARA (AA) – Uraloğlu yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla konuya ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını anımsatan Uraloğlu, “29 Ekim’de Bakanlığa bağlı Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metrosunu vatandaşlarımız ücretsiz kullanacak” ifadesini kullandı.

Uraloğlu, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünde vatandaşların kent içi ulaşımını kolaylaştırmayı ve raylı sistem hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmayı hedeflediklerini aktararak, şunları kaydetti:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bu anlamlı günde vatandaşlarımızın şehir içi ulaşımda konfor ve kolaylıkla seyahat etmelerini amaçlıyoruz. Söz konusu hatlar, tüm halkımıza gün boyunca hızlı, kolay ve ekonomik bir ulaşım imkanı sağlayacak.”


29 Ekim’de İstanbul’da Otobüs ve Metrobüsler Ücretsiz!

29 Ekim Salı günü, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ve metrobüsler dahil olmak üzere toplu taşıma araçlarını 24 saat boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekler.

29 Ekim’de İzmir’de Toplu Taşıma Kolaylığı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bir duyuru yaptı. Resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 29 Ekim’de İZBAN hizmetleri tüm gün ücretsiz olacak, diğer toplu taşıma araçları ise %50 indirimli tarifeyle hizmet verecek denildi.

29 Ekim’de Ankara’da Toplu Taşıma Durumu

EGO otobüslerinin ücretsiz olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmasa da Ankara’nın banliyö hizmeti Başkentray Sincan-Kayaş ve Kayaş-Sincan hatları, 29 Ekim Salı günü tüm yolculara gün boyunca ücretsiz hizmet verecek. Ankaralılar, bu özel günde Başkentray ile seyahatlerini ücretsiz olarak gerçekleştirebilirler.

Exit mobile version