Last Updated on 6 Ocak 2025 by Turizm Günlüğü
Restorasyon sonrası yeniden açılan Kız Kulesi Harem İskelesi’ne ulaşım ve çevre düzenlemeleri eleştiriliyor. Ziyaretçiler, Kız Kulesi Harem İskelesi’ne yürümek zorunda kalmaktan ve yürüme yollarındaki çamur birikiminden şikayetçi. Yetkililerden daha pratik ve estetik çözümler bekleniyor. Yeni Kız Kulesi İskelesi Açıldı
Pratik Çözüm Varken Neden Zorlaştırıldı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerinde iki dönemdir aynı isimler bulunuyor. Turizm sektörünü yöneten bu iki başarılı ismin, böyle bir projeye imza atması ise eleştirilerin odağına oturmuş durumda. Üsküdar Meydanı’nda yer alan mevcut iskelelerin yanına bir Kız Kulesi gişesi koymak gibi daha pratik bir çözüm varken, Kız Kulesi İskelesi’nin neden Harem’in en uç noktasına konumlandırıldığı merak konusu.
Kız Kulesi İskelesi’ne Tepkiler: “Ulaşım ve Çevre Düzenlemeleri Gözden Geçirilmeli”
Restorasyon çalışmalarının ardından Kız Kulesi İskelesi yeniden hizmete açıldı. Ancak, Kız Kulesi Harem İskelesine ulaşım ve çevre düzenlemeleri konusunda çeşitli eleştiriler gündeme geldi. Ziyaretçiler, Üsküdar Meydanı’ndan Kız Kulesi Harem İskelesi doğrudan bir gemi kalkış noktası olmamasını sorgularken, Harem İskelesi’ne kadar yürümek zorunda kalmanın zahmetli olduğunu ifade ediyor.
Taşlar Su Birikmesine ve Çamur Oluşumuna Neden Oluyor
Ayrıca, Kız Kulesi çevresinde yapılan düzenlemelerde kullanılan taşların su birikmesine ve çamur oluşumuna neden olduğu belirtiliyor. Yolların ve oturma alanlarının hem estetik hem de kullanım kolaylığı açısından yeniden gözden geçirilmesi gerektiği yönünde çağrılar artıyor.
Kız Kulesi’nin tarihi ve kültürel önemini vurgulayan ziyaretçiler, bu detayların turistik deneyimi olumsuz etkilememesi için yetkililerin hızlı bir şekilde harekete geçmesini bekliyor.
Yeniden Açılan Kız Kulesi Harem İskelesine Tepkiler: “Ulaşım Çok Zorlaştı”
Geçtiğimiz günlerde yeniden ziyarete açılan Kız Kulesi Harem İskelesi, ulaşım zorlukları nedeniyle tartışmalara neden oldu. Kız Kulesine ulaşmak isteyenlerin, Harem İskelesi’ne kadar yaklaşık 20-25 dakikalık bir yürüyüş yapması gerekiyor. Üsküdar Meydanı’na gelen ziyaretçiler, önce Kız Kulesi Harem İskelesi’ne ulaşmak, ardından kuleyi gezdikten sonra tekrar aynı mesafeyi yürümek zorunda kalıyor.
Ziyaretçiler, kuleye ulaşmanın eskisine göre çok daha zahmetli hale geldiğini belirterek bu duruma tepki gösteriyor. Marmaray’dan ya da Üsküdar iskelesine yanaşan gemilerden inenlerin Kız Kulesi Harem İskelesine erişimde yaşadığı bu zorluklar, kulenin popülerliğini olumsuz etkileyebilir.
Kız Kulesi, Harem İskelesi üzerinden erişim sağlanacak şekilde yeniden yapılandırılmış olsa da, daha kolay ulaşım alternatiflerinin oluşturulması talep ediliyor. Yetkililerin konuya ilişkin nasıl bir çözüm üreteceği merakla bekleniyor.
Kız Kulesi İskelesi Nerede? Kız Kulesine Giriş Ücretleri
- Üsküdar Meydanı’na Kız Kulesi istikametine doğru giderek yaklaşık 20-25 dakikalık bir yürüme mesafesinde yer alıyor. İskelenin tam konumu, Marmara kıyısında, Üsküdar sahil hattı boyunca Harem Otogarına doğru yürüyerek kolayca bulunabilir.
- Kız Kulesi’ne ÜCRETSİZ giriş yapacak olan MüzeKart sahipleri sadece 75 TL olan ulaşım ücretini ödeyecekler.
- MüzeKart’ı olmayan ziyaretçiler için bilet fiyatı aşağıdaki gibidir: Kız Kulesi Müzesi(Sesli Rehberlik-Müze Bileti dahil) Ulaşım Hariç Giriş Bileti 27 Euro
- Kız Kulesi Müzesine ulaşım Üsküdar Salacak Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve Karaköy Ziraat Bankası Önünde yer alan iskeleden sağlanacaktır. Tekne seferleri 09.30 – 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.