Havalimanında Rüşvet Operasyonu: 4 Tutuklama

Havalimanında Rüşvet Operasyonu: 4 Tutuklama
Havalimanında Rüşvet Operasyonu: 4 Tutuklama

Last Updated on 9 Ağustos 2023 by Turizm Günlüğü

Denizli’nin Çardak ilçesinde bulunan havaalanında, polisin başarılı bir rüşvet operasyonu düzenlediği belirtildi. Operasyon sonucunda, 2’si memur olmak üzere toplam 4 kişinin mahkeme tarafından tutuklandığı açıklandı. Havalimanında Rüşvet

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Çardak Havaalanı Dış Hatlar Terminali’nde görev yapan bazı memurların rüşvet aldığına dair aldıkları istihbarat üzerine harekete geçti.

Havalimanında Rüşvet Operasyonu
Havalimanında Rüşvet Operasyonu

Yaklaşık 6 ay süren titiz bir çalışmanın ardından, Cumhuriyet Savcılığının koordinasyonuyla teknik ve fiziki takipler gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sonucunda elde edilen kanıtlar doğrultusunda, rüşvet iddialarının hedefinde bulunan polis memuru A.B. ve gümrük muhafaza memuru M.B. ile İranlı tercümanlar M.A. ve M.K. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede yapılan incelemeler sonucunda, 4 kişinin tutuklanmalarına karar verildi. Yapılan soruşturma neticesinde, şüphelilerin havaalanı dış hatlar terminalinde kaçak alkol ve tarihi eserlerin geçişine izin verdikleri, ayrıca vize süresi dolan İranlı yolcuların Türkiye’ye giriş ve çıkışlarını sağladıkları ileri sürüldü.

Bu gelişmeler, havaalanında gerçekleştirilen başarılı operasyonla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatırken, emniyet güçlerinin yasa dışı faaliyetlere karşı kararlı mücadelesini de gösterdi. Operasyonun sonuçları, rüşvet ve suçla mücadelede yetkililerin kararlılığının bir yansıması olarak değerlendiriliyor.