Davut Günaydın’dan Vize Sorununa İlişkin Açıklamalar

Davut Günaydın'dan Vize Sorununa İlişkin Açıklamalar

Last Updated on 16 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, seyahat acentalarının vize konusunda yaşadığı sorun ve sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu.  Davut Günaydın’dan Vize Sorununa İlişkin Açıklamalar

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, seyahat acentalarının, başta Schengen olmak üzere vize konusunda yaşadıkları sıkıntı ve sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 Mayıs Çarşamba günü, TÜRSAB’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Mısır Destinasyon Tanıtım ve B2B Görüşme Etkinliği kapsamında açılış konuşmasını gerçekleştiren Davut Günaydın, son dönemde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve Türk acentaların yaşadığı vize sorununa da değindi.      Davut Günaydın’dan Vize Sorununa İlişkin Açıklamalar

“GİTMEDİĞİMİZ KONSOLOSLUK, GİTMEDİĞİMİZ BÜYÜKELÇİLİK KALMADI”

Vize konusunda çok ciddi sorunların söz konusu olduğunu hatırlatan Davut Günaydın; “Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak, özellikle Schengen bölgesindeki vize krizlerini çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnanın gitmediğimiz konsolosluk, gitmediğimiz büyükelçilik kalmadı. Aracı kurumlarla ilgili de çok ciddi sorunlarımız var, bunları da çözmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“GÜZEL HABERLERİ DE ÇOK KISA ZAMANDA ALACAĞIZ”

Schengen krizinin yanı sıra diğer ülkelerden Türkiye’ye gelen turistlerin de vize sorunları ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Davut Günaydın; şunları söyledi:

“Diğer ülkelerden Türkiye’ye gelen turistlerin, vize sorunlarıyla alakalı olarak ki buna Mısır da dahildir, hükümet yetkililerimizle görüşüyoruz. Özellikle pahalı vize fiyatlarının mutlaka indirilmesiyle alakalı olarak da görüşlerimizi bildirdik. Bunlarla ilgili olarak da tahmin ediyorum güzel haberleri de çok kısa zamanda alacağız.

Pakistan, Hindistan, Mısır, Libya, Cezayir, Irak, bu gibi ülkelerden gelen turistlerimizin yüksek vize fiyatlarından dolayı acentalarımızın sıkıntı yaşadığını biliyoruz ve bu sıkıntıların da kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum.”

OKUMA ÖNERİSİ: Vize sorunu nasıl aşılabilir?