Last Updated on 1 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü
3. Uluslararası Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi, “Eğitim ve İnsan Hakları” temasıyla Yüzbaşı Witold Pilecki Uygulamalı Bilimler Devlet Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
Nazi Karargahı binalarında kurulan bir üniversitede Temmuz 2018’de yapılacak olan kongreye eğitimin her alanından çalışmalar kabul edilecek.
Türkiye’den değerli bilim insanlarını, araştırmacıları ve eğitimcileri, Polonya kongresine davet eden CEAD Kongre Başkanı Prof. Dr. Nevide Akpınar Dellal, yaptığı açıklamada “Amacımız, “eğitim ve insan hakları” konusunu bir zamanlar insanların büyük acı ve ıstıraplar çektiği yerde gerçekleştirilecek bir kongrede tartışarak, her insanın insanca yaşam hakkı olduğu düşüncesine ve insan hakları eğitimine karşı duyarlılığı arttırmaktır” dedi.
“ALMANYA BULUŞLAR VE FİLOZOFLAR ÜLKESİDİR”
Almanlar’ın, insan hayatını kolaylaştıran dünya tarihine kazandırdıkları sayısız buluşları olduğunu söyleyen Dellal, “birinin rahatı, asla diğerinin eziyeti haline dönüşmemesi gerekirken, halkların tarihinde bazen önü alınamayan talihsiz gelişmeler de meydana gelmiştir. Bunlardan biri de Almanya’da 1930’lu yıllardaki ve 2. Dünya Savaşı ile sonuçlanan gelişmelerdir” dedi.
MANDELA’DAN BARIŞ DOLU ALINTILAR
Dünyanın daha birçok yerinde insan hakları ihlallerinin gerçekleştiğine değinen Dellal, “Doğan her çocuğun korkulardan arınmış bir hayat sürmesi, özgür ve insanca bir yaşama sahip olması garanti edilmelidir. Nelson Mandela der ki, ‘Hiç kimse derisinin rengi, kültürel yapısı ya da inançları yüzünden başkasından nefret ederek doğmaz. İnsanların nefreti öğrenmeleri gerekir. Nefret etmeyi öğrenebiliyorlarsa sevgiyi de öğrenebilirler, çünkü sevgi insan kalbine diğer hislerden çok daha doğal gelir”. Bu nedenle tüm eğitim kurumlarının ve eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşlarının en temel misyonu ve amacı, insanları hoşgörülü barışçıl bir dünya için, insan ve doğa sevgisi için ve demokratik bir toplumun saygın ve onurlu üyeleri olabilmeleri için eğitmek olmalıdır. İnsanı, insan olduğundan ötürü sevmeliyiz” sözleriyle konuşmasını bitirdi.
Kongrenin sunumu Lehçe, Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça dillerinde gerçekleşecek. Ayrıca katılımcıların kongre esnasında Auschwitz/Birkenau Toplama Kampları’nı da görme imkanı olacak. Kongre takvimi ise şöyle:
Bildiri Özeti Kabullerinin Son Günü: 15 Şubat 2018
Kabul Edilen Bildirilerin Duyurulması: 25 Şubat 2018
Erken Kayıt Başlama Tarihi: 26 Şubat 2018
Erken Kayıt Bitiş Tarihi: 12 Mart 2018
Geç Kayıt Başlama Tarihi: 13 Mart 2018
Geç Kayıt Bitiş Tarihi: 30 Mart 2018
KONGRE ÖNCESİ VE SONRASI 10 AVRUPA ÜLKESİ GEZİLECEK
Türkiye’den gidecek kongre katılımcıları aile, eş, dost ve akrabalarıyla birlikte, uygun ücrete bir de bağımsız Avrupa Gezi Turu’na katılma imkanı bulacaklar.
Katılımcılar Bulgaristan (Sofya), Sırbistan (Belgrad), Macaristan (Budapeşte), Slovakya (Kosice), Polonya (Krakow), Çekya (Prag), Avusturya (Viyana), Slovenya (Lübyana), İtalya (Venedik) ve Yunanistan (Kavala, Selanik, Parga, Preveze)’da 11 gece konaklayacaklar.