Türk-Japon Dostluğunu Simgeleyen 100. Yıl Marmaray Treni Seferlerine Başladı

Türkiye-Japonya Dostluğunu Simgeleyen 100. Yıl Marmaray Treni Seferlerine Başladı

Last Updated on 30 Eylül 2024 by Turizm Günlüğü

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakan Yardımcısı Amakawa Hirofumi, Marmaray’ın Türkiye ve Japonya’nın, Türk halkının 150 yıllık hayalini gerçekleştirmek için güçlerini birleştirdiği vazgeçilmez bir proje olduğunu belirtti.

İSTANBUL (AA) – Japonya Büyükelçiliği ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Ankara Ofisi işbirliğinde Marmaray’ın Yenikapı İstasyonunda, Japonya ile Türkiye Arasında Diplomatik İlişkilerin Tesisinin 100. Yıl Dönümü töreni düzenlendi.

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakan Yardımcısı Amakawa, burada yaptığı konuşmada, Marmaray’ın çok önemli yer altı demiryolu tüneli ve çok önemli bir hat olduğunu belirterek, Japon şirketlerin İstanbul Boğazı’nı geçmek için okyanus tabanına batırma tünel teknolojisini uyguladığını hatırlattı.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko da feribot ile 15 dakikadan fazla süren yolculuğun, demiryoluyla sadece 4 dakikaya indirilmiş olmasıyla 150 yıllık bir hayalin artık gerçekleşmiş olduğunu dile getirdi.

Türkiye-Japonya dostluğunu simgeleyen 100. yıl Marmaray treni raylarda

Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümü anısına özel olarak tasarlanmış logolar ile giydirilen Marmaray treni seferlerine başladı. Tren, yıl sonuna kadar raylarda kalacak.